BU NASIL KALİTE . BU NASIL İŞÇİLİK ABİ..
NACİZANE BİR FİKRİMİ SUNMAK İSTERİM.BAKIR KONTAK YERİNE GÜMÜŞ KONTAK KULLANIRSANIZ DÜNYA İLE YARIŞACAK BİR ÜRÜN ÇIKARMIŞ OLACAĞINIZI TAHMİN EDİYORUM.
BİLDİĞİNİZ GİBİ BAKIR AÇIK HAVA ORTAMINDA KALDIĞINDA ZAMANLA OKSİTLENİYOR. GÜMÜŞ KULLANIRSANIZ İLERİDE DOĞACAK BU SORUN ORTADAN KALKMIŞ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
USTALIĞINIZA VE SİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM.
TA 1 CFF
Ferudun hocam saygılar bizden,
Yaptığımız her imalatta karşımıza çıkan diğer bir ihtiyaçta gümüş kaplama ,
key kontakları olsun yeni imal etmekte olduğumuz screwdrive antende kullandığımız fingerboard larda olsun yada birebir kopyaladığımız bird swr-watt metre gövdesinde olsun hep gümüş kaplama ihtiyacı hasıl oluyor, bu konuda bildiğiniz bir tel,adres vs varsa memnun olurum..
en olmadı bir asit tankı yapıp kromaj ve gümüş kaplama işimi kendim yapıcam :)
not : çocukluğumdan küçük bir anıdır, hiç unutmam ilk fm vericimi yaparken ( 1973-1974 yaşımız ortaya çıkacak ya neyse) gümüşün en iyi iletken olduğu varsayımından yola çıkarak rahmetli Annemin gümüş çay kaşıklarından bir kaçını araklayıp kuyumcuda bobin için gümüş tel çektirmiştim, sonradan öğrendimki RF telin yüzeyinde gezinirmiş , bakır tele gümüş kaplatmak yetecekmiş oysa gitti canım kaşıklar :) (affet beni anne gönlün rahat olsun kaşıklar hiç uğruna değil bilim uğruna kullanıldı)
Alakanız ve teşvik edici mesajlarınız için tekrar teşekkür ederim.
73 de ta2ad
A. Şua TORTU