Hüseyin Bey Merhaba,
Orjinal projede pic olarak picaxe kullanılmış. Picaxe ingilterede faliyet gösteren microchip'in pic tabanlı olarak
geliştirilmiş basic benzeri bir programlama dili. Yanlız bu dilde yazılmış programları direk olarak pic'i programlayarak
kullanamıyorsunuz.Picaxe firmasından aldığınız piclere ihtiyacınız var çünkü önceden yüklenmiş bootloader programları
kullanıyorlar. Dolayısı ile bizim orjinal projede yazılmış programı kullanmamız zor bu yüzden PIC 16F873 için yazılmış
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=137666 adresindeki kaynak kodu kullanmamız gerekiyor.
Fakat bu kodu kullanırsak donanımdada bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor. Bir örnek vermek gerekir ise orjinal devrede
frekans counter için pic'in farklı bir bacağını kullanmışlar. Orjinal PCB çizimini kullanırsak sorun çıkabilir. Bende üzerinde
bazı değişiklikler yaparak yeniden PCB çizdim. Yanlız şemasını cizmeden direk PCB çizdim. Program olarak Design Explorer 99SE
kullandım ama sadece bir ön çalışma idi e-posta adresinize pcb dosyalarını gönderdim. Şayet programı bulamazsanız söyleyin
kargo ile yollayabilirim. Transistör olarak PN 3563 kullanılıyor. piyasada bulamıyorsunuz. Elimde var isterseniz bir set gönderebilirim.
Kolay gelsin,
73,
TA1EM Salih Cem Demirel
ta1em3@gmail.com0532 267 62 74