Konuyu daha önce bir forumda paylaşmıştım bu sebepden metin i değiştirmeden olduğu gibi aktarıyorum..
Arkadaşlar merhaba,
son yazışmamızdan bu yana epey oldu, bu zaman zarfında yaptıklarımı paylaşmak istedim,
amaç yaşadığım problemlerden ve çözümlerinden aldığım dersleri benim yaptığımı yapmak isteyecek arkadaşlara aktarabilmek.
1980 lerde 1 damla bilgi için kilometrelerce yol gider, saatlerce telefon başında kalır, gecelerce kitap dergi karıştırırdım,
şükür şimdi böylesine paylaşım ortamlarımız varda deneyimlerimizi diğer arkadaşlarla kolayca paylaşabiliyoruz..
Uzunca araştırmaların ve TA1D üstadımın tavsiyeleri sonunda düşük gürültülü olmaları sebebi ile RF kirliliğinden boğulan şehirler
için daha kullanışlı olduğu aşikar olan kapalı dipol directorlü bir anteni DJ9BV (SK) üstadın BVO2-3W dizaynını imal etmeye karar verdim.
dakika bir gol bir, mesleğim nedeni ile her tür metal ile içli dışlı olmama rağmen ülkemizde öyle ha deyince her istediğin malzemeyi
bulamadığımızı bir kez daha anladım, her ebatta aleminyum hele hele duraleminyum bulmak hiç kolay değil hatta imkansız ,
allahtan aleminyum doğramacı dostlarımız imdadıma yetiştide 6 metre boyunda 40x40 mm boom malzemesini temin ettim ..
niye bu kadar kalın bir boom tercih ettin dersen karadenizin zorlu hava şartları diye yanıtlarım çünkü evim denizden 160 m yukarıda ve her çepheden
her tür fırtınayı alıyor, korkulu rüya yerine eşşeği sağlam kazığa bağlamayı tercih ettim..
Direktörler ve Reflektör için duraleminyumun bir alt kalitesi sertlikte içi dolu 6mm çapında, Dipol içinse yine aynı kalitede 8 mm çapında dolu malzeme kullandım ...
Artık yaklaşık 6.30 m boom uzunluğunda bir reflektör bir Dipol ve 8 direktör toplam 10 elemandan oluşan antenlerimizi imal etmeye gelmişti sıra.
ilk olarak antenimizin kapalı dipollerini bükebilmek için uygun bir kalıp hazırladım, oksijen kaynağının ısısındanda faydalanarak kapalı dipollerimizi büktüm,
aynı anda 2 adet 70cm antenide imal ettiğim için fotolardaki boyutlar sizi şaşırtmasın...