Korhan bey merhaba ,
Güzel cihazlar secmişsiniz , zamanında çoğumuzun rüya ikilisi idi kenwoodun bu modelleri hele satellit işine bulaşanların iki kat daha fazla süslerdi rüyaları.
Anten konusunda fazla çeşit denedim dersem yalan olur, ilk yagi antenim olan 13el ZL Beam in yeri bir başkadır gönlümde , Bu antenle apartman balkonunun bir köşesinden sarkar karşı sahildeki komşularla yarenlik yapardık sabahlara kadar, az superadic-E lere imza atmadık birlikte , tabi tüm bunları yapabilmek için karadeniz kıyısında VHF-UHF açısından çok şanslı bir coğrafyada bulunmak avantajının etkisi büyük..
şu sıralar yine kendi yaptığım bir Cushcraft 13B2 kopyası olan antenimi kullanıyorum, bu antende çok iyi işler başardı MeteorScatter işinede bu antenle bulaştım ve epey QSO lar başardık emektarla.
Lakin her amatörün içindeki olmazsa olmaz olan "uzağa daha uzağa" dürtüsü beni Long yagi imal etmeye yönlendirdi bakınız
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,14300.0.html normalde çift çalışmak için imal ettiğim bu antenlerde birini bu cumartesi pazar günü katılacak olduğumuz
CQ World-Wide VHF Contestde kullanıcam , Contest sonrası izlenimlerimi ayrıca paylaşırım ..
Dual anten konusuna gelince Curshcraft A270-10S ve A270-6S modellerine bir bak derim .
Sonuç olarak VHF-UHF band ları DX açısından diğer bandlara oranla daha fazla sabır ister ama inan buna değer ...
73! A. Şua TORTU Zonguldak