Merhabalar video yu seyrettim ve güzel dedim kendi kendime , arkadaşlar var olan ve kapatılıp hurdaya devredilecek bir istasyonu değerlendirmiş ve dolaylı yoldan da olsa ekonomiye katmışlar . Bu çihazlar sayelerinde de amatör faaliyetlerini en uygun bir şekilde yürütmeye devam ediyorlar ( ne güzel ) .
Peki bizde bu tür istasyonlar yokmu ? Bençe var ve birer birer kapatılmaktadırlar ama kimsenin umurunda bile değil ( hurdacılar hariç , Valla burdan abi 20 ton demir çıkar haaa ) . Bizde olsa ne olur ? Bilinçli arkadaşlar veya dernekler başvuruda bulunur , uygun makamlar bunlar ne yapmaya çalışıyor diye komisyon kurar ( herkesi kastetmiyorum , mutlaka bilinçli makam sahibi insanlarımızda var ) , bu arada biz yapamadık onlar nasıl yaparlarmış diye gereksiz hata yapan arkadaşlar olur ve ortalık karışır ve sonunda hurdacının yüzü güler .
Bu birinçi senaryo idi ikincisinde : Bilinçli arkadaşlar veya dernekler başvuruda bulunur (bölgedeki tüm arkadaşlar olayı desdekler ) , uygun makamdaki müdürler olayın ne kadar iyi olduğunu anlar ve onlar anlatmadan dile getirirler , gerekli çalışmalar başlar amatörler bu istasyonları TÜRKİYE adına en iyi şekilde kullanırlar ve ülkemizi tanıtıp faaliyetlerinide bu güzel çalışma ile pekiştirirler .
Sonuç :
1-Hazır kurulmuş bir sistem değerlendirilmiş olur .
2-Allah göstermesin yarin kötü bir bünde Dijital sistemin çökmeyeceği ve bloke edilmeyeçi bellimi (internet , telefon , uydu) ? İhtiyaç duyulması halinde uygun makalara tertemiz teslim edilir .
3-Hurdaçı size bakıp pis pis omurdanır .
4-Çok konuşuyorsun senin bilmediğin konular var şeklinde yorumlanada bilir .
Saygılarımla .