En effet, les filtres à quartz avaient un taux d'ondulation un peu trop élevé, en émission comme en réception, ce qui se traduisait, surtout en émission, par une qualité de modulation trop moyenne. De plus, le préamplificateur microphonique trop simple n'arrangeait rien. Les filtres ont donc été recalculés, et le modulateur s'est doté d'un circuit exceptionnel, le SSM2165-1 de chez Analog Device.
Ozetle: "Kuvartz filtrelerin ondulasyonu biraz fazla yuksek oldugundan (hem alma hem gondermede), modulasyon kalitesi iyi degildi. Ustelik, mikrofon preamplisi fazla basit oldugundan, bu sorunu cozmede bir faydasi olmuyordu. Bu nedenle filitreler yeniden hesaplandi ve modulatore cok iyi bir devre olan Analog Device SSM2165-1 eklendi."
Bu Forty 1B sayfasindan yaptigim bir alinti. Forty1 cihazi, Forty 1B yapmak icin gerekli modifikasyonlari anlatiyor. Yazildigi gibi, modulasyonu iyilestirmek icin bir takim degisiklikler gerceklistirilmis. Bu da onlardan biri. Devrenin plaketi ve parca yerlestirme plani da sayfada var... Ben yapmisken onu da eklemeyi dusundum iste.
Merak ettigim birsey var, frekansmetreyi neden takmadiniz sizin cihaza ?
Kutu konusunda, belki haberiniz vardir ama ben yine de soyleyeyim. Sanayi sitelerinde jaka (veya caka) tezgahi denilen bir tezgah var. Jakaci denen adamlar boyutlarini, ozelliklerini verdiginizde istediginiz kutuyu cabucak istediginiz metalden yapiyorlar. Ben aluminyum bir kutu yaptirmistim bir vakit... Bir siyah firin boya yapmislardi uzerine, mukkemmel... Hatirladigim kadariyla, pahali da degildi pek. Ozellikle aluminyum degil, normak saçtan yaptirinca.
Sizin devreler baktim, cok guzel seyler yapiyorsunuz. Sizde yaptiginiz devrelerin plaket resimleri vb var mi ? Bazilarini yapmak isterim.
73,
Caglar
Not: F6BQU sitesinden tercume istediginiz birsey varsa belirtin.