Mesut kardeş,
Biraz haklı olarak öfkelenmişsin. Gel biraz sakinleşelim.
1-Öncelikle hazır ölçü cihazı konusunda aynı fikirdeyim, zaten benimki hazır.
2-Muayyenin sarımı konusunda çok haklısın. Ben tamamen yalın halde ölçtüm, yani üzerinde ferrit şapka ve teneke kutu yokken.
şu anda Denizlideyim. Pazartesi akşam eve gidince değerleri bildireceğim. Daha önce ölçmüştüm, notlarımda var.
3-Anormal derecede hassas değil. İstenilen endüktansı tutturabilmek için zaten şapkanın ayar seviyasi çok geniş, neredeyse 2,5μH ile
4,5μH arasında ayarlanıyor, Bize ne lazım??? 3,6μH değilmi işte ortada bir yerde bu değeri bullunca çıkış 5W ı gösteriyor. Birde sekondere takılan kondansatör ile genişletiliyor veya daraltılıyor, hepsi senin elinde.
Ancak önce bilinçşizce aylarca uğraşınca haklısın bıkkınlık geliyor. Ancak Pazartesi günü vereceğim muayyenin ferrit şapkasız değerlerinide not et.
Biliyormusun, ben Teknim Telsiz Fabrikasında 15 gün misafir oldum. Orada mühendisler, hesap kitaptan sonra aynen bizim gibi yap boz yap boz, deneylerle sonuca ulaşyorlardı.
Endüktans bilgilerinden sonra daha bilinçli olacağından eminim. Bunlar gerçek.
Hatan nerede biliyormusun, 703 leri alınca hemen yerine taktın.
Birkere şunların endüktanslarını hertürlü durumda ölçüp bir yere not edeyim demedin değilmi?? Eyer ölçüp not etseydin farklı olurdu. Şimdi söküp ölçmeye kalkma % 70 ihtimalle bir daha çalışmaz.
Ben Forty'ye ilk başladığım 2008 yılıyla kıyaslanamayacak seviyedeyim.
Bilgi, insan zihninde yavaş yavaş oluşuyor. Yaptıkça uzmanlaşıyorsun.
Yalnız bundan daha fazlasını yapamayız, bizim teknolojimiz 1985 lerin teknolojisi. Hepsi bu. Daha fazlası için kendini üzme. SMD montajlar artık robotlarla yapılıyor. Direnç ve kondansatörleri büyüteçle görüyorsun.
20 ve 80 metrelerde aynı, şimdi çok daha bilgili olunca onlar daha kolay olacaktır.
73.........................