Gönderen Konu: Telsiz test araçları "tips tricks"  (Okunma sayısı 212597 defa)

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: "bobin turu ve kondansatör değeri" ilişkileri
« Yanıtla #120 : 04 Eylül 2014, 15:41:10 »
Değerli Arkadaşlar

Alıcı ve verici cihazlarda bobin akort işlemlerinde gerek alıcı tunerlerde ve grerekse verici çıkış tank bobinlerinde,  "bobin turu ve kondansatör  değeri".  ilişkilerinin önemini acaba  hiç düşündük mü?

Kendi tecrübelerim bana şunu gösterdi ki Verici çıkış tank bobini mümkün olan en yüksek turla  ve enaz kapasiteyle dizayn edilmiş olmalıdır.

Alıcımızda düşük frekans alımlarında ferit rod anten kullanıyorsak duyarlı, yani güçlü alışlar için  bobin ferit antenin ortasında olmalı.

Rod ferit anteni verici  olarak kullanmak istiyorsak, güçlü gönderimler için bobin yine orta noktada olmalıdır. Ancak verici denince sadece test araçlarını kastediyoruz, aksi halde  güçlü vericiler ferit çubuğu kısa zamanda eritebilirler.

Sağlıcakla     

73!    Hüsnü Köktürk     husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

radyomu alıp balkona çıktım
« Yanıtla #121 : 03 Ekim 2014, 18:13:10 »
Değerli arkadaşlar
Ne mi yaptım?
Yaptığı şuydu: Radyomu alıp balkona çıktım.
Tarihini pek hatırlamıyorum.  Türkiyede tam güneş tutulması yaşanacak.  Bu önceden haber verildi ve içinde bulunduğum Yozgat  şehri de tam tutulmanın gerçekleşeceği nadir şehirlerden biri.
Birçok kimse bu olayı değerlendirmek, bazı araştırmalar yapmak peşinde. Ben de bunlardan birisiyim. Ancak benimkisi radyoculuk üzerine.
Teoride denir ki, Güneş ışınları gündüz bilhassa uzun ve orta dalga  150~1600 kHz arasında radyo dalgalarının yayılmasına zıt etki yapar.  İşte teorinin doğru olup olmadığını bilmenin zamanı gelmişti. Herkes kuş kovalayıp kedi severken  bende zifiri karanlık olur olmaz radyomu kapıp koşarak balkona çıktım. Normal zamanda orta dalgada en kaliteli radyo sadece Dımışk radyosunu hışırtılı olarak alırdı. Evet Yozgattan gündüz İstanbul radyosunu dinleyebiliyordum. Teori doğruymuş dedim
Sağlıcakla
73!    Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BOZ

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #122 : 04 Kasım 2014, 20:14:58 »
Evet arkadaşlar,
 TB6BHK Hüsnü KÖKTÜRK Hocam bu gün yozgat salı pazarında yanıma geldi  ve cebinden bir küçük devre çıkardı ve bu benim yaptığım işitme cihazı dedi ve hemen alıp kulağıma taktım ve ses bir hayli yüksekti kulağıma göre sesi ayarlayıp dinlemeye başladım gerçekten bir harika sesler geliyordu pazarın ta öteki tarfından gerçekten abartısız normal kulakla işitilmyen sesleri duyabiliyordum hatta önümüzden geçen bir kişinin ayakkabısının altı yumşak taban olmasına ramen ben o ayak sesini duyabiliyordum ve kulağımdan hiç çıkarmayasım geldi ,he,sizde senin kulağında sorun var derseniz kesinlikle kulaklarım çok iyi duyuyar. Hocamı bir kez daha teprik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #123 : 05 Kasım 2014, 10:32:14 »
Değerli Osman Zorbaz Bey
İltifat etmişsin. Senin yaptığın  adaptör Cihanşumul oldu. Benimkilerden çok daha faydalı ve daha fazla kitlelere hitap eder şekilde.
Önemli olan kişinin sadace kendi eserleriyle övünüp sarhoş olup
"başkasının yaptıklarını hiç görmemesi" gibi kötü bir huydan çıkabilmesi. Sen bunu yapabiliyorsun.
Yazın arı işleriyle fazlaca meşgul olduğundan amatör işlerine fazlaca bakamıyorsun. artık kışa girdik, biraz fazlaca vaktin olur ve umarım bizlere faydalı birşeyler daha ortaya koyarsın.

Burada hepimiz amatörüz, herkes kendi çapında ufak tefek birşeyler yapıyor. Malum fabrika teknolojisi amatörün el yapılarını ikinci plana attı. Görüyorum ki artık amatörler  kendi projelerini en yakın atölyelere yaptırmak gayreti içindeler. Fabrikaya sipariş dönemine girdik. Atasözü   "Alet iş yapar el övünür"   Sağlıcakla
73!       Hüsnü Köktürk   husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: TRF alıcılarda seçicilik
« Yanıtla #124 : 05 Kasım 2014, 10:44:04 »
Değerli arkadaşlar,
Bu yazıda anten katı FET olan TRFalıcının seçiciliğinin nasıl artırılabileceği konusu ele alınacak
Amatörler arasında olmasa bile  sanırım altın arayıcıları sektörü Türkiyede VLF çok uzun dalga alıcıları konusuyla fazlaca meşgul.
http://husnukokturk.wordpress.com/selectivity-at-trf-receivers/
73!     Hüsnü Köktürk      husnu66trqyahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #125 : 16 Kasım 2014, 13:26:39 »
Değerli arkadaşlar
TA3EP Ahmet Mete Önder Bey'in
Neler neler yapmışlar bölümüne gönderdiği "surface mount" yazısı beni biraz gayrete getirdiı ufak bakırlı fiber parçalarını plaket üzerine yapıştırıyor,..Manhattan stili. Pekte kolay birşey değil. Birçok Japon yapıştırıcı denen şeffaf yuykallar çoüu zaman sanki sı gibi yapıştırma özelliği sunmadılar. Ayrıca fiberleri hırpalamadan kesebilmek yine ayrı bir mesele. Yabancılar çeşiitli fiber doğrayıcı kırpıcı araçlar üretmişler. Fiber üzerine küçük adacıklar açan apetetler yapmışlar. Yozgatlı bir tüfek tamircisi  kalfasına böyle bir ada açan araç siparişi verdimse de adamcağız başarılı olamadı. Nihayet bu son günlerde adacık  bıçağını kendim imal etmek kararını verdim. Netice hiç yoktan iyi oldu.
Aşağıdaki linklerde yabancıların yapmış oldukları homebrew PCB imalat araçlarından bazıları görülebilir.
Efendim benim yaptığıma gelince bir milyoncu'ya gidip bir iki takım dikiş iğnesi aldım. İ

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #126 : 16 Kasım 2014, 14:01:33 »
İğnelerin en kalın olanı çelik değildi. Kesici iğnenin çelik olması lazım. Birisi çelik olan iki iğne yi yan yana getiriyoruz. İki iğne arasında biraz açıklık var  2mm--3mm filan gibi. Bu mesafe açacağımız dairenin çapını belirleyecek. Ayrıca kesici iğne diğer iğneden 1--1.5mm daha geride bulunacak.
zira ilerdeki iğneyi fiber üzerindeki önceden açılmış bir yuva üzerine yerleştireceğiz. Maksat kesici iğne fiber üzerinde hiç sağa sola yalpa yapmadan, kaymadan daire çizebilsin. Her iki iğneyi lehimliyoruz. İğneler parlak ve temiz, yani yeni alınmış olmalı. Biraz zor da olsalar lehim tutabiliyorlar.
Artık iğnelere elle çevirebilecek bir başlık takmanın zamanı geldi. Bu işi en beceriksizce ancak ben yapabilirim. Sizler daha iyisini yaparsınız.
Uzun iğneyi yuvasına koyup aracı elle döndürüyorum. Kesici iğneniz yerterince sivri ise mesele yok. Kısa zamanda fiber üzerinde bir daire açılacak. Evet benim gözler yeterince keskin değil. Bir kısa devre varmı? kontrol edeceğim. Çekmeceden Alman malı bir büyüteç çıkarıyorum. Eski bir optikçi olduğumdan ne kadar çöpe atsam da  yine biryerlere gizlenmiş  cam parçaları bulabiliyorum. Evet netice iyi. alan tertemiz açilmış. Yalpa ve kaçak çiziklere raslanmadı. Ancak iğne yeterince keskin değilmiş. Bakır bir miktar toplanmış gözüküyor. Bu zararsız. Bilakiş momtajı sağlamlaştıracak.
http://www.eternaltools.com/blog/manhattan-printed-circuit-board-project-by-will-beattie?/
http://www.eternaltools.com/diamond-core-drills?
http://www.njqrp.org/islanderpadcutter/
http://www.aoc.nrao.edu/~pharden/hobby/HG-MANHAT2.pdf
http://www.interalia.plus.com/q_tech11.htm

Sağlıcakla
73!     Hüsnü Köktürk       husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #127 : 17 Kasım 2014, 22:39:20 »
Değerli Arkadaşlar
Yüzey nontajı yapmaya yarayan el yapısı bir aracın resmi verilecek.  Etrafta, Ortalıkta böyle bir araç yoksa amatör ne yapsın? 
Yukardaki yazıda bir miktar anlatıldığı şekilde (yazı kazara kontrol edilemeden kayda geçti, ve hatalar düzeltilemedi) maksat iki yorgan iğnesini  bir iki mm aralıkla yan yana koyup sabitlemek. İmkanı olmayan benim yaptığım gibi bu işi lehimleyerek yapar, imkanı olan oksiyen kaynağı kullanır, punto yapar, tornacıya sipariş verir filan filan..

 http://www.geocities.ws/husnu66tr/resimler/is1.JPG

 http://www.geocities.ws/husnu66tr/resimler/is2.JPG
73!      Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #128 : 23 Kasım 2014, 20:06:01 »
Değerli arkadaşlar.
Bakır plaket üzerine islander alanı açma konusunu işliyoruz. Bu aracın iki yorgan iğnesi kullanılarak nasıl yapılacağı konusu yukarıda işlendi. Yorgan iğnelerinin birçoğu çelik kaitesi bakımından yetersiz  ve bazan gereğinden fazla ince olabiliyorlar. Aşağıdaki verilen şahsıma ait linkte daha kaliteli çelikten, mesela ince alyan millerinden nasıl PCB bakır çizici islander yapılacağı anlatıldı
http://www.geocities.ws/husnu66tr/PCB-islander-yapma.htm
sağlıcakla
73!    Hüsnü Köktürk         husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #129 : 23 Kasım 2014, 20:18:27 »
Hüsnü bey, çok güzel bilgiler paylaşmışsınız, elinize sağlık, çok teşekkürler.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3ALS

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #130 : 25 Kasım 2014, 22:06:42 »
en ucuz undan dremel tarzı bir aletin kesme aparatı ile   5.5mm körelmiş bir matkap ucu 5 dakikada işlenerek bu hale getirildi.

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #131 : 26 Kasım 2014, 13:28:00 »
İlgilerinden dolayı Ahmet Mete Önder Beye memnuniyetimi bildiririm.
Ali Şahin Kuzucu Bey
Dremer denen alet için internete bakacağım.
Aletin dışında matkap ucunun çekilmiş fotoğrafları da harika. Kutlarım sanırın sizde epey bir kabiliyetler olmalı
73!     Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #132 : 04 Aralık 2014, 10:59:38 »
Değerli arkadaşlar
Homebrew  space metodu PCB işleme konusunu örneklerle bitiriyoruz.
Dremel denen araç bildiğimiz minyatür delme matkabından başka bir  şey değil.
Yıllar öncesi İstanbul'da Beyazıt camii civarında Polonya pazarı denen küçük bir kapalı çarşı vardı. Sanırım kapandı. Pazar girişinde biri dremel takımı satıyordu. 30 lira civarında bir para vermiştim. Bana pahalı gelmişti. Oysa bugün internete bakıyorum 500 tl ye kadar  Dremel fiyatına raslıyorum. Plastik bir çanta içinde Delici matkap, İrice besleme trafosu, matkap uçları, Yontucu döner taşlar. Çelik döner kesme ucu, ....gibi aparatlar vardı. Araçlardan elimde sadece çelik matkap uçları kaldı
Yontucu taşlar çelik mile özel bir yapıştırıcıyla yapıştırılmıştı. Taş dönme nedeniyle ısınınca yapışma şiddeti zayıflayıp taş düşebiliyordu. (Bir gizli sıhhi tehlike)
Dremer resimlerini reklam....gibi mahzurlu nedenler olabilir düşüncesiyle küçülterek verdim. affola
Sağlıcakla       
73!    Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #133 : 04 Aralık 2014, 11:06:02 »
Resimleri tamam gönderemedim. Yeniden deniyorum

Çevrimdışı TB6BHK

darlington mu değil mi?
« Yanıtla #134 : 12 Aralık 2014, 16:56:43 »
Transistor darlington mu? değil mi?
Elimize bir transistor geçiyor.  Datasheetini öğrenmek istiyoruz, internette  ve elimizseki kitaplarda az da olsa hatalar  bulunabiliyor.
Çok rasladım,  PNP NPN hataları olabiliyor.  Katalogda emiter kollektor beys diyor ( ECB )  oysa transistorun üzerinde  EBC yazılı ve doğrusuda bu. Hatalara çok raslıyorum da asıl konunuz
Transistor Darlington mu? değil mi? onu öğrenebilmek.
Elimizdeki datasheet kiabında hiçbiryerde darlington kelimesi kullanılmamış.   Oysa kitapta darlinton transistörlere yer verilmiş. Darlington olanlar hangileri?   Çözüm!
Datasheet kitabımızın  sahifelerinin üst  kısmında  h FE bölümünda transistörlerin kazanşları yazılıdır. Kazançlar genelde 30 MN----420 MN  arasında değişir.    Eğer bu kısımda  aranılan transistor için 30KMN, 20KMN  hatta 3KMN gibi  yani (30000   20000 3000 ) büyük bir rakam varsa transistörümüz Darlington demektir.
sağlıcakla
73!          Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

9 volt miyatür akü tamiri
« Yanıtla #135 : 19 Aralık 2014, 15:37:26 »
Değerli arkadaşlar
Tecrübelerimizi paylaşıyoruz
Bugünkü konumuz 8.4 volt lokal portatif nickel cadmium veya  Ni- MH akü olacak
Cep telefonlarının ilk kullanıldığı yıllada piyasada sadece nickel cadmium piller bulunurdu. Hatırlarım da kullanıcıların elinden şarj aleti hiç eksik olmazdı. Bazı yorumcular nikel kadmiyum aküleri %50 randımanlı bulurlar. Ben de bu yorumculara katılıyorum ancak ilave edeceğim bir iki cümle olacak.
Aküler sırf ticari amaçla para kazanmak kasdıyla üretilmiş, aslı olmayan bir marka adı altında satılıyor ve siz bunları u fazla ciddi olmayan biryerlerden almışsanız  büyük ihtimalle şarj cihazınız elinizden düşmeyecektir.
Marka önemli olabiliyor. Elimde kullanılmış hurda diye 20 sene kadar önceleri aldığım kadmium ve daha sonra metalhidrit aküler var ki şimdiki tazelerle asla değişmem.
Ostimde biri gerçek Japon nikel kadmium akü satıyor, orta pil büyüklüğünde,
--Akülerin çalışıyor mu ?
deyince adam abi bunlar 7 amper bak dedi ve derdemez kalınca bir bakır telle aküyü kısa devre yaptırıverdi. Akü kalitasini kıvılcımların şiddetinden anlamanız isteniyor.
İstanbulda Şişliye yakın bir yerde pazar günleri bir hurdacı sitesi açılır. Herkes bu siteyi bilmeyebilir.  Değerli mallar sabahları bulunur, sonraları ortalık çöplüğe döner. 1.5 2 kg ağırlığında akü arıyorum. Akü var da kalite ne alemde?.
--Akün çalışıyor mu kardaş?
-- Bak bakalım çalışıyor mu çalışmıyor mu?   Satıcı bunları derdemez koca bir kasap bıçağı çıkarıyor  bıçağın keskin ucunu  kutuplara yapıştırıyor. Bir kızıllk bir duman akü kutup başlarında bıçağın kalıcı izleri halen duruyor. Oysa akünün bir kenarında aküyü kısa devre yaptırmayınız yazıyor. Sağlıcakla

Devam  etmesi ümidiyle
73!    Hüsnü Köktürk   

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Telsiz test araçları "tips tricks"
« Yanıtla #136 : 25 Aralık 2014, 20:48:03 »
Bahsi geçen akünün bir benzer fotoğrafını sahifenin sonunda görebilirsiniz.
Öncelikle belirteyim ki çoğunlukla akü tamirini destekleyen birisi değilimdir. Akünüzde bir problem varsa yapılacak en iyi hareket onu ortadan kaldırmak olacaktır. Ortalıkta kalabalık etmesin. Saten evlerimiz dar, en büyük odayı misafir odasıdır diye kullanım dışına çıkarmışız. Çoğümüzun tavan arası odası yok filan filan. Ayrıca bozuk akülerle uğraşmak vakit israfı da yapar.
Konumuz  fotoğrafı görülen akü cinsleri. Pahalı ve az bulunan cinsten olduğu için onu konu edindik. Bozulan akü AA tipi tek bir akü olsaydı at gitsin.
Voltajı düşen akümüzü  teneke kabından çıkarıyoruz. 6 adet  NH20 akü koymuşlar. Boy olarak AA pipine yakın ama yarıçap olarak düşük. 6mm çapında. AA aküler ise 10mm çapında.
Avometreyle akünün çalışmayan bir veya iki hücresini bulup  çalışıncaya kadar normalden yüksek volt veriyoruz. Halk arasıda bu işleme şoklama ismi veriliyor. Akümüz şimdi hiçyok tan iyi oldu. Şarj ediyoruz.  Artık kullanıma hazır    7x1.20= 8.4 volt olması lazım. Şarjdan yeni çıkınca daha yüksek volt gösterebilir. Bundan sonra voltaj zamanla yine düşebilir ama bu defa 9 voltluk normal bir şarj  yeterli olacaktır.

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Toroidal verici kollektor bobini
« Yanıtla #137 : 12 Ocak 2015, 11:56:05 »
Bir terslik var. İnternette verici kollektor bobin resmi arıyorum bulamıyorum. Eski yıllara ait kendi sarmış olduğum torların resimlerini çekiyorum. Sıfır boyutlu görünüyorlar. Ancak tek bir resim alabildim. Affola

Maksadımız lineer çıkış trafosunu anlatmak. Elime geçen içi delikli 20cm ferit bir çubuğu uk 3-5 cm boyutlarında kesiyorum. Kesmek mi? kırmak mı? ilkel yollarla oluyor bu işler. Feritin bir kısmı heba oluyor.  Kenarları düzlemek için döner taşa ihtiyacım oluyor.
Bu çubukların frekansı ne olabilir?  Nerden bileceğim. Saldım çayıra mevlam kayıra. Deneyeceğiz. Çalışıyorsa demek ki frekans var. Benim işler böyle.

Çalışma eski yıllara ait. Şimdiki zamanda değil. Mazidekilerini anlatıyorum. (aman amatörlüğümüze bir zarar gelmesin)
İstanbul perşembe pazarından ince bakır levha alıyoruz. Bu levhalardan ferit  çubuğun içine uygun silindir çubuklar yapıyoruz. Silindirlerin bir tarafı birleşecek . Ama hangi taraf? Notlarıma bakıyorum, genelde iki sarım görülen (bir sarım değil) arka , fotoğraftaki üst kısım..Diğer taraftan bağlantı yaptığım da olmuş, onlarda da başarı işareti var.   Bakırları kalın hatlarla lehimliyoruz. Profesyonellerı buralara uygun bakır levha yapıştırıyrlar. Açık uçların biri şaseye diğeri tank bobinlerine bağlanacak veya daha kestirme ve fenası direk antene gidecek
 Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com
Kollektor uçları bir sarımlı tarafa bağlanıyor.

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: TV anten kömüründen lineer trafo yapımı
« Yanıtla #138 : 15 Ocak 2015, 14:17:58 »
Lineer toroid trafoyu TV anten feritleriyle de yapabiliyoruz. Giriş için 2 veya 4 adet, çıkış için ...12 adet  TV anten kömürü yeterli olacaktır. Çıkış yükseldikçe tor adedi artacaktır. 6 toroid 100--200 WATT çıkışa kafi gelecektir. Açık sargı uçlarından şaseye gitmeyeni verici çıkış akort bobininin başına ilave edilecek.
Kör yük altında çalışıyoruz. Verici çalışıyorken torlarda ısınma en düşük düzeyde olmalıdır. Isınmanın fazlası anten akordunun iyi yapılamadığının alametidir. Bu konuda SWR metre devamlı takılı bulumalıdır.
 Uçları bağlı, U şeklideki  bakır boru + kutbuna bağlanacak. Bu bağ İki adet çıkış transistörünün beslenme yolu olacaktır.
Bu yaptığımız tor bize özel bir lineer devrenin bir parçasıdır. Standart bir devrenin modifiye edilmiş bir hali de diyebiliriz.  Bize özel değerler gerekli olabilecektir. Açıkçası eskisini sök yenisini tak değil. Vaktimiz olursa bu torlara ait  bir şema verebiliriz

http://www.geocities.ws/husnu66tr/resimler/TV-tor-1.jpg
http://www.geocities.ws/husnu66tr/resimler/TV-tor-2.jpg
http://www.geocities.ws/husnu66tr/resimler/TV-tor-3.jpg
http://www.geocities.ws/husnu66tr/resimler/TV-tor-4.jpg
sağlıcakla    Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

Ses preamplifikator devreleri-işitme cihazı
« Yanıtla #139 : 19 Ocak 2015, 13:14:43 »
Hulusi Dündar Bey
Uzun bir aradan sonra sizin bana tavsiyeniz olan 
http://www.redcircuits.com/Page38.htm
işitme cihazını yüzey montajı sitiliyle montaj yaptım.  bc547 transistorları yerine ED1502 taktım. Çıkış transisoru olarak 2SD787 kullandım. Çalışma hızım %90 ların altında olduğu için devreye ancak vakit ayırabildim.
Yakın mesafe konuşmaları için devre başarılı sayılabilir. Ancak 1M ohm direnci düşürülüp kazanç arttığında rahatlıkla ortaya distorsiyon belirtileri çıkabiliyor. Devrede başarılı olarak bulduğum bir noktada çıkış yük empedansının 8-32 ohm gibi düşük olabilmesi. Çoğu devre yüksek empedans çıkarıyor.
Netice olarak TV güçlükle de olsa dinlenebiliyor. Cihaz kalite sıralamasında %90 lar arasına girebilir.
Bana sorarsan iyi bir TV dinleyici cihazın veya (işitme cihazının)kalite ölçüsü şudur. Dinleyici şu cümleyi söylüyebiliyorsa ki

-TV de ki sesler şimdi dinlediğim ses kadar kaliteli değil. TV nin   sesi bu kadar güzelmiydi?    dediği anda ihazınız olmuş demektir. Orijinal sesten daha güzelini işitmek zorundasınız. Nasıl ki Red Kit gölgesinden hızlı silah çekebiliyorsa sizin cihazın sesi de kesinlikle orijinal sesten çok daha kaliteli olmak zorunda!!!!!!
sağlıcakla      Hüsnü Köktürk     husnu66tr@yahoo.com