Bir terslik var. İnternette verici kollektor bobin resmi arıyorum bulamıyorum. Eski yıllara ait kendi sarmış olduğum torların resimlerini çekiyorum. Sıfır boyutlu görünüyorlar. Ancak tek bir resim alabildim. Affola
Maksadımız lineer çıkış trafosunu anlatmak. Elime geçen içi delikli 20cm ferit bir çubuğu uk 3-5 cm boyutlarında kesiyorum. Kesmek mi? kırmak mı? ilkel yollarla oluyor bu işler. Feritin bir kısmı heba oluyor. Kenarları düzlemek için döner taşa ihtiyacım oluyor.
Bu çubukların frekansı ne olabilir? Nerden bileceğim. Saldım çayıra mevlam kayıra. Deneyeceğiz. Çalışıyorsa demek ki frekans var. Benim işler böyle.
Çalışma eski yıllara ait. Şimdiki zamanda değil. Mazidekilerini anlatıyorum. (aman amatörlüğümüze bir zarar gelmesin)
İstanbul perşembe pazarından ince bakır levha alıyoruz. Bu levhalardan ferit çubuğun içine uygun silindir çubuklar yapıyoruz. Silindirlerin bir tarafı birleşecek . Ama hangi taraf? Notlarıma bakıyorum, genelde iki sarım görülen (bir sarım değil) arka , fotoğraftaki üst kısım..Diğer taraftan bağlantı yaptığım da olmuş, onlarda da başarı işareti var. Bakırları kalın hatlarla lehimliyoruz. Profesyonellerı buralara uygun bakır levha yapıştırıyrlar. Açık uçların biri şaseye diğeri tank bobinlerine bağlanacak veya daha kestirme ve fenası direk antene gidecek
Hüsnü Köktürk
husnu66tr@yahoo.comKollektor uçları bir sarımlı tarafa bağlanıyor.