Değerli arkadaşlar
Gerçek konumuza belki biraz uzak gibi ama karşılaştığım şu konumu anlatmam gerekliğini hissettim.
Windows konusunda sanırım acemi sayılmam. Bilgisayarımda genelde iki win bulunur. Birisini kullanır, bir çökme durumunda ikinciyi devreye sokarak tamir yoluna giderim.
Epey bir zaman benim PC de sp3+ win 7 kuruluydu. İkisinden birini tecihen açabiliyordunuz. Son zamanlarda windows konusunu ihmal ettim ve bu konuda iyice acemileştim. SP3 de beni terketti, artık çıkmaz oldu. Ortalıkta sadece ultimate kaldı.
Ordulu gözlerinden ciddi rahatsız ( bilgisayar yazılarını okuyamaz) bir amatör arkadaş bana çalışmalarımda yardımcı olması için, sanırım kendi tertip ettiği bir win 7 CD si verdi. İçine zengin sürücü...yüklemiş, filan filan!. Sp3 leri artık kuramayınca, SP3 yerine Ordu'lunun ikinci win 7 sini kurmaya karar verdim. Arkadaşın win 7 sini ikinci deneme sürücüsü olarak kuracağım, ve kuruyorum..
Ne görüyorum? Benim C, D, E, F olan 4 driver C, D, E, olmuş. Driverin birisi yok. Kurulum yapınca haliyle bir diğer sürücünün üzerine kuruldu.
PC yi normal ultimata ile açtım baktım 4 sürücü yerinde duruyor. İkinci sürücü olarak Ordulunun CD sini atıp yine normal ultimate kurmaya karar verdim, ve diğer parazit yazılımları sileceğim. Silmeden evvel AOMEI yazılımıyla bir ümit benim gariban SP3 ü bulmasını denedim. AOMEI sorry bulamıyorum dedi. Artık SP3'ü unutuyorum. Normal ultimate yi ikinci sürücü olarak C ye kurdum. Eski ultimata E de kuruluydu.
Bu defa da ekran kartı kurulamıyor. Oysa ki ekran kartı otomatik olarak kurulurdu. 32 bit win 7 kurulum yazıyorum, kabul etmiyor, 64 bit yazıyorum, onu da kabul etmiyor. Artık seçeneklerden SP3 32 bit ekran yazılımını seçiyorum. Kabul ediyor. PC yi tekrar başlatıyorum. Oh ne ala! Benin gariban SP3 içi boş olarak karşımda. İlk açılım SP3, ikincisi ultimate diğer parazit yazılımlar ise ortalıkta hiç gözükmüyorlar.