Değerli arkadaşlar
Yazının bu bölümünde Mikrofon preamplifikatör, ilaveten ses kuvvetlendirici katı, anlatılmakla beraber, bu tür konuların amatörlerimizin çoğunluğunun bildiği varsayılarak TDA2822 entegresinin nasıl işitme cihazı olarak kullanılabileceği anlatılacak. Malum insanların bir kısmı özürlü sınıfında. Acaba özürlülerin bizim bu yazıları takip ettiğini biliyormuyuz. Takip ediyorlar, ancak onlar için özürlülere ait yardımcı devreleri, aletleri buralarda bulabilmeleri hayal oluyor, onlar bir ümit yine de bu yazıları takip ederler.
Bir hatıra TRAC mecmuası yayında! Eski yıllardan söz ediyoruz. Mecmuaya ufak tefek basit bazı yazılar gönderiyorum. Basılıyor. Gençlik duygusu, yazı yayınlansın...filan filan. Mecmuada
Veysel Güleryüz isimli biri vardı, benimle ilglenirdi. Yazımın birinde ZN414 ten bahsedince, hemen İstanbul piyasasından alıp mektup içinde Yozgat adresime postalamıştı. Oysa ki ben ondan parça talep etmemiştim. Yazılarımın birininin başlığı "
körler için gözlük" veya benzer bir şeydi. Gaye yazının yayınlanması, işe yarar mı? yaramaz mı? o ikinci planda. Efendim devre gözlüğün bir tarafına iliştirilmiş, ışığa duyarlı fotosel gibi bir araçtan ibaret. Gözlük ışıklı bir yöne çevrildiğinde kulaklıktan ses gelmeye başlıyor ve kör kimse pencere veya kapıya yaklaştığını anlıyor.
Günün birinde postacı bir mektup getirdi, Veysel Güleryüz TRAC adresinden postalamış. Sayın Köktürk diyor. Senin kör gözlüğü yazını bir kör vatandaşımız okumuş, piyasadan ilgili malzemeleri almış, malzemelerin doğru olup olmadığını soruyor. Malzemeler de mektup zarfının içinde. Dehşet bir utanç duygusuna kapıldım. Benim yazı çıksın da niyetiyle yazdığımı kör vatandaşımız "
can kurtaran" niyetiyle okumuştu
devam edecek
73, Hüsnü Köktürk TB6BHK
husnu66tr@yahoo.com