Sayın Ekrem hocam, her marka ve model cihazın bir konjenital kronik hastalığı ya da yapısından kaynaklanan bir eksikliği oluyor. Bazılarının bir süre sonra filtreleri bozuluyor, bazılarının aniden içinde bir entegre yanıyor vb. Bu cihazı internette inceledim. Şimdilik tespit edilen bir kronik hastalığı yok. Ancak 2 zayıf tarafı var:
1- Sesi teneke gibi... HI-FI ustası olmakla övünen Kenwood firması için ne kadar büyük bir ayıp bu... Küsurat numaralı firmware update'i çıkardılar ama update sonrası dahi dinlenen sesin kalitesinde bir artış olmamış.
2-Ekran dokunmatik. Kesin bizim cep telefonları gibi ara sıra kilitleniyordur bu... Evet CPU kullanıp da yazılımı kilitlenmeyen telsiz yok gibi, reset atarsınız geçer. Benim 1000 dolarlık telsizler de kilitleniyor bazen, reset atıyorum geçiyor. Ama 9.000 dolarlık bir telsiz kilitlenirse ben sinir krizi geçiririm :)
Pahalı cihazın gerekli olmadığı konusundaki görüşlerinize katılıyorum, ilk QSO mu TS-440 ile yaptım, 25-30 yaşında gencecik bir alet :) Hala da yoğun olarak kullanıyorum kendisini. En büyük zevki de Forty ile yaşıyorum. Onu kullanırken aldığım haz inanılmaz. Aletin içinde bilgisayar çipi yok. Düğmeye basınca boot etmesini beklemiyorsunuz, anında ses geliyor, en sevdiğim şey...
Yine de zaman zaman hi-tec pro bir alet istiyor insan. Çalıştığı frekansta QRM ve QRN varsa bir iki düğmeyle yok edip çok net şekilde haberleşebilmek istiyor. 55 duyduğu bir istasyonu tek düğmeye basıp birden 59 duyabilmek ve bunu gürültü seviyesini arttırmadan yapmak istiyor. DX çalışırken 10.000 km uzaktaki muhatabınız sizi duymakta zorluk çekince mikrofon preamfisindeki equalizeri ayarlayıp sesinizin DX dinlemedeki ton kalitesini yükseltmek istiyorsunuz. Hatta bazen sırf büyük ve ağır ama tüy gibi fır fır dönebilen bir tamburu çevirmenin hazzını yaşamak istiyorsunuz....
Belki hiç bir zman sahip olamıyacağım, ama son paragrafta saydığım (ve çoğunu sayamadığım) nedenler yüzünden en üst düzey bir amatör cihazım olsun isterdim. Hep söylerim, hayal güzel şey...
73