Hüseyin hocam, bu AGC devresi çok değişikliğe sebep oluyormu?
Ayrıca, benim sesim göndermede biraz sorunlu oluyor. sesimi radyodan dinledim gerçekten 6.5W çıkışta çatlak çıkıyor. Gücü düşürmek istiyorum, VFO trimpotunu azaltıyorum, güç pek azalmıyor, 2 muayeni kurcalayınca biraz azalıyor. ( Millet gücü artıramıyor, ben ise düşüremiyorum.)
Gücü düşüdüğümde anons esnasında 0.5W çalışırken arada 5W vuruyor neden bilemedim.
Şunu gördüm hatta keşfettim diyebilirim: şöyle veya böyle gücü 6.5W ( veya 5W) dan 0.5-0.7W lar mertebesine düşürdüğümde ses çok temiz oluyor. İşte "bunun burasında" (Süleyman beyin kulakları çınlasın) Harici bir mosfetli PA ile gücü yükseltmem gerekecek. o zaman çıkış hem güçlü hemde modülasyon çok temiz olacak.
(O zaman bizim Forty1 vericisinin adı "Exciter" oluyor sanırım. Yani çok düşük güçlü ancak kusursuz verici oluyor. İngilizce exciter, tahrik eden demek yani PA yı tahrik eden gibi.)
Ancak henüz PA yı çalıştıramadım. Azimli ve kararlıyım. 1 yıldada olsa PA yı çalıştıracağım. Antenide 1 aya kadar kurup çalıştıracağımı sanıyorum.
Aslında yerimde duramıyorum, hemen çalışmalara başlamak istiyorum. Fakat 1 aya kadar mümkün değil.
PA yı çalıştırana kadar çatlak sesli anonslara devam.
Yorumlarını beklerim. Hoşçakal...73 ler.