Sayın Mehmet Şevket Çetin bey kardeşim.
yazıyı okumuş üşenmemiş, bir de cevap yazmışsın. Yazınızın içi tenkit, eleştiri de olsa yine iyi yine güzel. Asıl eleştiri konu ile hiç uğraşmamak ve dile getirmemektir. Yazınızda matamatik unsurları gözüküyor. Keşke bütün amatörlerimiz matematik bilse. Hesap kitap bilse, ve bu bilme amatörlüğün dışında başka kurumlara yayılsaydı, matemetik, ölçü...bilen elemanlar neler neler yapamazlardı.
Mevla ayette şöyle bildirmiş.
----Biz her şeyi bir kaderle yarattık--- Kader yani ölçü, matematik, fen, hesap, kıtap. Ve bizler matemetiği bu ölçü üzerine yaratılmış olan ay ğüneş...gibi cisimlerin hareketlerinden çıkarıyoruz.
Benim ağabeyim bir dehadır. 33 teknik kitap yazdı ve bastırdı. 34 üncüyü yazamadı, çünki ortalıkta bu kitapları okuyup anlayabilecek seviyede insan kitlesi...
Yazınızın üstüne bu yazıyı koymak istemezdim yazınız son yazı olarak orda kalsın isterdim ama cevap vermemek de kabahat sayılır.
Bizler birer operator, pratisyen, hadi teknisyen olalım. Siz matematiğinizi kuvvetlendiriniz. Ben şahsen bundan memnunluk duyarım. Yurdumuzda hesap kitap bilen insanlar bulunsun
73 Hüsnü Köktürk