Yaşar Bey bilmeyerek acılı bir hatıranızı ortaya çıkarmış oldum. Kusura bakmayınız.
Amatörlük insanların ortak noktalarındqan biri. Amatör olmayan da konuşur. Cep telefonu ile. Tepenin başında, bir kahve köşesinde.. 3000 volta ihtiyacı olmaz o adamın. Pil, batarrya , anten dahi kullanmaz. Bunların hepsi minyatür cep telefonunun içindedir.
Ya bizim amatörümüz,! Koca bir anten direği dikecek, 50Kg trafo kullanacak(bu biraz büyük gibi) Bilgisayar kasası içindeki sabit cihazı kullanacak, Zamanında yetişmişse hurdalıktan bulduğu eski lambayı kullanacak, rahat konuşabileyim diye uzakta bir şiftlik evi arayacak....bunlar yetmemiş gibi bir de kanun ve yönetmenlik sınırlarında kalmaya çalışacak.
Elbette dışardan biri bu gayretlere hayretle bakacak ve diyecek ki bütün bu zahmetler sadece sayılı bikaç kişi ile görüşmek için mi?, oysa ben elimdeki ile sayısız insanla görüşürüm, kimse de beni yadırgamaz hesaba çekmez, bilakis kurduğum irtibatlarla ....
Ne ise Göcet bey 4-400A lambasına ne dersiniz.
http://w7iuv.com/3_x_4-400A.htmlBu amatör meslektaşımız galiba 3 adat lambayı parelel bağlamış.
TA2AD A ziz Beyin dediği gibi 4CX 1500B lambasına ait döküman yok gibi. Galiba 1500 WATT dünya amatörlerinin kullanabileceği son sınır olmalı.