Daha önceki başlıklarımı takip edenler bilir, 5 katlı bir apartmanın 3. katında oturuyorum ve çatıya anten dikemiyorum. Müthiş bir anten sıkıntım var ve henüz çözebilmiş değilim.
Bu arada kendimce bayağı bir yol aldım ve bu akşam 19.18 UTC de 14.202 Mhz USB frekansta Belçika'lı bir amatör ile, OT4A ile ilk konuşmamı yaptım.
Donanım: FT857D@20W + MFJ-934 manuel anten tuner + 10 m. boyunda düz tel anten (pencereden çıkarıp balkon demirlerinin yanına güzelce döşediğim 1,5 mm. üstü plastik kaplı çok damarlı elektrik kablosu) + 5 metre ince zil telinden counterpoise + pirizdeki koruyucu toprak hattı.
Bu yaşadığım olaya QSO diyemiyorum, konuşma diyorum. Çünkü aslında (burayı utanarak söylüyorum) karşı taraf CONTEST çağrısı yapıyormuş. MFJ tuneri ilk kez deniyordum, 14.000 frekansta SWR 1.1:1 olacak şekilde tune ettim, 20m bandını taramaya başladım. Tam bu anda OT4A nın çağrısını duyunca çok heyecanlandım, adamın CONTEST dediğini farketmemişim. Aslında karşı tarafın beni duyacağını da ummuyordum, hoparlörümü patlatırcasına 5+9 geliyordu, buna rağmen çağrısını yanıtladım. Prefiximi ve çağrı işaretimi tekrar sordu, ben de tekrarladım. Kibarca sinyalimin 5.5 olduğunu söyledi ve çağrılarına devam etti.
Sesimin karşıdan duyulmaması için her şey mevcuttu ama adam Belçikadan beni duydu. Her ne kadar amatör kurallara çok uygun olmasa da, ilk sınır ötesi konuşmamı yaptım ve kapı açıldı işte...
Umarım ilerde daha iyi ve daha nizami gerçek QSO lar da yaparım.