Bir süre önce forumda bir başlık açmış ve "Hangi MFJ manuel tuneri alayım?" diye sormuştum. O başlığa gelen yanıtlardan ve internetten yaptığım incelemelerden anladığım kadarı ile MFJ tunerlerin düşük güçlü olanları aşağı yukarı aynı özellikte idi, vasat kalitede işçilik, komütatörle sarım sayıları parçalı olarak değiştirilebilen sabit bobinler, basit iki ibreli bir SWR metre... Konuştuğum neredeyse herkes bana yüksek güçlü otomatik bir tuner almamı tavsiye etmişti ama tuner ayarlamasını bizzat aletin çalışmasını görerek öğrenmek istiyordum, otomatiklerde bir şey görülmüyordu, sadece röleler takırdıyor ve iş bitiyordu.
Tam bir modeli gözüme kestirdim, almak üzere iken "yapay toprak" (artificial ground) diye bir alet gözüme çarptı. Apartmanda oturup da sağlıklı toprak hattı çekme imkanı olmayan amatörler için hazırlanmış olan bu alet, aynı anten tuner gibi ayarlı bir bobin ve ayarlı kondansatörden oluşan bir devre içermekteydi. Ayarladığınız frekanstaki RF enerjiyi counterpoise teline yollayıp dağıtma prensibine göre çalışmaktaydı. Tam bana göre, bir anten tuner bir de şundan alayım diye düşünürken, birden iki aletin bir araya getirilmiş tipini farkettim: MFJ-934 böyleydi, hem yapay toprak, hem de anten tuner içeriyordu. Bunu almaya karar verdim.
Uzatmayayım, aleti ABD CA/Culver City'deki bir amatör radyo dükkanına ısmarladım. (Burası çizgi roman kahramanları Tommiks ve Teks'in memleketi oluyor aynı zamanda) Elime geçmesi 25 gün sürdü. Paketi kapıya getiren PTT Kargo elemanına gümrük vergisini de itina ile takdim ettikten sonra cihaz elimde idi. Özenle açtım, fotograflarını çektim. Burada o fotoları yayınlıyorum.