Merhaba
Resimde görülen pertinax plaketin altında toroid bulunmakta ve toroide sarılan emaye telin her turu sarılırken plaketten geçiyor ve tamamı toroide sarılmış olmakta.Kanada'lı amatörün yaptığı ve çok bilinen 'miracle anten' in kopyası.Hepsinde aynı mantık. tahminim T-130,T-68 T-80 serisinden 33 mm lik toroid yaklaşık 100 mikrohenri değerinde. UHF ve VHF için de bobinin aktif ucuna bir kaç tur ile direk anten boyunu kullanıyor( UHF ve VHF için bobinin tamamı kullanılmıyor. gibi düşünüyorum.(yanılabilirim de).Ancak bu antenlere maksimum 20 watt güç uygulanabiliyor. QRP ler için.YouTube'daki tüm videoları inceledim.tamamı yüksek tepe,deniz kıyısı yada yerleşim alanlarından uzak açık arazilerde ve propagasyonun iyi olduğu durumlarda sonuç alınıyor.Aksi hallerde dinleme mükemmel ama gönderme çok iyi şartlarda ancak.Kendi yaptığım antende de nadir de olsa 7.14 ,24 vs frekanslarda QSO oldu.Toroid çok önemli bir faktör.Başarısızlıkların temelinde uygun toroid olmaması söz konusu.EBAY da satılan hakiki değerinde toroidler pahalı,çin sitelerinde olanların ne olduğu belli değil.Türkiye'de ise seri,numara,marka konusu hak getire.Ne bulsak onunla yetiniyoruz.2 aydır bu antenlerle uğraşıyorum 25-30 toroid,yarım kilo bakır tel harcadım.Tesadüfen birkaçı denk geldi.Bu antenlere mucize anten deniliyor ama,mucize beklememek gerekir.5-10 watt güç ile uygun koşullar ile ancak sonuç alınıyor.Selam ve sevgiler.