Merhaba Arkadaşlar,
Sonunda RDA1846 ile yaptığım çalışmayı bitirdim.Uzun çalışmalar sonucunda Kartın Boyutlarını ve yazılım büyüklüğünü küçültmeyi becerdim.Kart boyutları 25mm*50mm ebatlarına kadar küçülttüm. Kartı dahada küçük yapma şansım vardı. fakat bu boyutun yeterince ufak olduğuna karar verdim.biliyorsunuz ki delik içi kaplama ve çift taraflı kart maliyeti yüksek. :) Tasarladığım devreyinin PCB'sini ÇİN'de bastırdım. Üretim süresi 3 hafta ve kargoda geçen süre buna dahil.Sonuç olarak güzel bir iş çıktığını düşünüyorum.Tasarladığım kart hem RX hemde Tx yapmakta. Tabiki Amatör bant frekansları sınırlarında kalmak kaydı ile...Bir el terminali vasıtası ile Beyaz soketten RX/TX Frekansı, VHF-UHF bant seçimi,Otomatik SQ Aç/Kapa, Bant genişliği NR-WD(12,5Khz ve 25Khz) gibi bazı birleşenler girilebiliyor.Kartın Alma hassasiyeti VHF -115dBm, UHF -120 dBm.Tüm testler 5Khz Dev. yapıldı.Yazılım Boyutum 804 Byte.Kartın SQ röle çıkışı ve DTMF ile röle Kontrol çıkışı bulunmakta.Bunun yanında daha yazılımı tam bitiremedim.Program için yer kalırsa Tone SQ(CTCS) özelliğinide ilave edeceğim.Yaklaşık 1,2Kb yerim var. sanırım yeter.....Test videolarınıda yakın zamanda çekip buraya koymayı düşünüyorum.Daha öncede dile getirdiğim gibi bu karttan 2 adet kullanarak amatör-Cross bant röle yapmak.Ve Bu kartların 10'lu grup halinde birleştirerek farklı amatör frekansları VHF/UHF farkı gözetmeden gerçek zamanlı dinlemek ve istediğim frekanstaki QSO seçip konuşmaktır.Yakın zamanda Bu kartın yerleştirildiği geliştirme kitinide tasarlayıp burada paylaşmayı düşünüyorum. Hayal güçünüze bağlı çalışmalarınızda kullanacağınız bu karta TCM3105 ilave ederek data transferi(su kuyusu otomasyonu) ve diğer tip data ve kontrol otomasyonlarındada kullanılmak için düşünülebilir.
Sağlıcakla Kalın.
Herşey TA için..... :) İzmir'den 73's...