Öncelikle çalışmanızdan ötürü kutlarım . Türk Radyo Amatörlüğü'nün ihtiyacı olan çalışmalar gerçekten .
Emek ve bilgi bu dünaya da ki en değerli kaynaktır bence . Bu gibi çalışmalarda bir emek veriliyor , cepten harcanıyor , zamandan harcanıyor , işten güçten ,aileden vs fedakarlık ediliyor bir şekilde ve sonuçta ortaya birşey çıkıyor . Siz bu özverinizin karşılığını birşekilde alacaksınız ki (maddi yada manevi) üretmeye devam edin . Bence bu hemen hemen her işte ve her kişide aşağı yukarı böyledir .
Dolayısıyla özellikle bu tür yoğun çaba ve uğraşı gerektiren fikir ve ürünlerin korunması gerektiğini düşünüyorum . Zaten kıt olan böyle üretimlerin önü kesilmemeli , art niyetlerle bezdirilmemeli
Belki de bunu bir sisteme oturtmak ta lazım . Hepimiz görüyoruz , yurtdışında dünya kadar amatör bir sürü cihaz geliştiriyor , üretiyor ve satıyor . Tinytrak tan tutunda telsiz kitlerine kadar geniş bir yelpaze var. Böyle bir kiti yada ürünü amatör bir dostumuz geliştirse üretse bize de sunsa bedelini ödesek alsak kullansak . Ben kendi adıma keyif alırım . Zannetmiyorum ki samimiyetle işin içeriğini öğrenmek isteyen arkadaşlarla bilgiler paylaşılmasın yada saklansın . Ama öğrenmek ve hobimizi geliştirmek için bilgi almak ile ticari yada kendine mal etme noktasında ki çizgiyi çok net şekilde korumalıyız .
Çalışmalarınızı merakla takip ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. Saygı ve sevgilerimle ...