Gönderen Konu: Mini tornam  (Okunma sayısı 12047 defa)

Çevrimdışı TA3EM

Mini tornam
« : 27 Mayıs 2013, 20:42:48 »
Uzun zamandır yapmayı düşünüyorduk en sonunda yaptık tamamen el emeği ..

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: Mini tornam
« Yanıtla #1 : 27 Mayıs 2013, 21:37:23 »
çok güzel olmuş eliinize sağlık 73

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #2 : 28 Mayıs 2013, 13:40:47 »
Şeyhmus bey,
İzninizle bir kaç eleştiride (sizin güvenliğiniz ve sağlınız) için bulunmak istiyorum,

1-Mutlaka bir acil stop düzeneğinizin olması gerekir.
2-Matkabın üreteceği tork herhangi bir malzeme zorlamasında veya sıkışmasında moment oluşturacak bu da tezgahı döndürerek iş kazalarına sebebiyet verebilecektir, dolayısıyla mutlaka tezgah bu momenti yenecek bir şekilde sabitlenmeli, dikkat edin.
3-Tornaya bağlayacağınız kalem bir mengene ile düşünülmüş ancak kalemin bu mengeneden fırlama ihtimali yüksek, en azından mengenenin çene pozisyonunu değiştirmekte fayda var.
4-Hepsini sizin emniyetiniz için yazıyorum, lütfen yanlış anlamayın, ellerinize sağlık.
Elgin SAYINALP
Astana/KAZAKHSTAN

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 28 Mayıs 2013, 15:42:50 »
 Elgin bey cok haklısınız  bende yapmaya calıştığım  projede matkabı direk calıştırmıyorum  ayak pedalı takmak gerekiyor  ama hala bulamadım bu yuzden  benim proje  henüz calışmıyor önce
tedbir .teşekkürler

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #4 : 28 Mayıs 2013, 17:08:40 »
Şeyhmus Bey, elinize sağlık, Çok güzel olmuş..  Üzerine de bir freze ister artık.. :)

Çevrimdışı TA3TA

« Yanıtla #5 : 28 Mayıs 2013, 18:50:28 »
gayet şık olmuş pratik taşıması kolay yedek malzeme sorunu yok çok lazım olursa sök matkap olarak kullan .eline koluna saglık şehmus abi gayet güzel
Hayal  Edebildiğiniz Herşey Gerçektir

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2013, 20:46:11 »
   Tebrikler
Aydından 73.
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA3EM

« Yanıtla #7 : 28 Mayıs 2013, 20:52:06 »
Bütün düşünceleriniz benim için önemlidir bende burdan herkese selam ve sevgilerimi gönderiyorum makinada daha ufak tefek yapacagım şeyler var acil stop ve kalem kilidi gibi .sadece siz amatör telsizci dostlarla paylaşayım dedim. ta3em şeyhmus İZMİR.

Çevrimdışı TB6BHK

Portatif Mini tornam
« Yanıtla #8 : 22 Haziran 2013, 22:58:21 »
Sayın Şeyhmus bey.
Arkadaşlar bu işten iyi anlıyorlar. Onlar meseleyi kavradı.  Ben ise  Ortalikta bir matkap görüyorum, bir de mengene gibi birşey var. Kim neyi döndürüyor, pek anlayamıyorum.  Arkadaşların emniyet dedikleri konular iyice önemli. Bir arkadaşım  1.5 volt pil ile çalışan saat çarklarından delici bir matkap yapmıştı. Onu sofra bezinin üzerine koyunca koca bezi topladı.
Başarılar dileğiyle.
73! Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TA4AAC

« Yanıtla #9 : 25 Temmuz 2013, 15:57:02 »

kıymetini ancak kullananlar bilir. babamdan yadigar bu tornam masamın gözbebeğidir. ellerinize sağlık güzel olmuş.
TA4AAC

TB4IA = eski

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #10 : 25 Temmuz 2013, 19:20:24 »
Akif Bey,

Gerçekten kıymetli bir ekipman çok işlevli, hem torna hem freze, baba yadigarı olması da daha da kıymetlendiriyor şüphesiz. Neler yapılmaz ki onla.

Selamlar.

TB2NDY
Elgin SAYINALP
Astana-KAZAKHSTAN