İşte size harika bir Amatörce çalışma örneği.Tebrikler...
Bilgi + özveri + sabır = Amatör çalışma + başarı + sevinç... İnanın birçok Amatör şema okumayı hatta malzemeyi tanımıyordur.Buradaki çalışma belki birkaç saatinizi hatta gününüzü alabilir.Ama verdiği zevk bambaşkadır.Yoksa o mlz.lere verilen paranın çok altında cebe sığabilen 3-5 Tl.ye 10 bandlı bir radyoyu Tahtakale'de bulabilirsiniz.
İnanın böyle basit çalışmalardan büyük zevk alırsınız.Araştırmalara girersiniz,bazı tecrübeler edinirsiniz.Biz yaştakiler bilirler 1950 li 60 yıllarda bir rezistans bir kondansatör için çöplük çöplük dolaşırdık.Şimdiki teknoloji bir alıcıda ne gerekiyorsa küçük bir integreye sığdırılmıştır.Ama o yıllardaki teknoloji ile en az 60-70 parça gerekir ve haylide yer tutardı. :-)) Öyle bakırlı pertinax falan nerdeeee.. o yıllarda.Sunta,tahta,kontrplak üzerine montajlar yapardık. :-)
Özellikle yeni Amatör olan kardeşlerime böyle basit montajlar ile uğraşmalarını tavsiye ediyorum.Hem pratik yaparlar hemde büyük zevk alırlar yaptıklarından.
Ben bu çalışmasından dolayı TB5X Mehmet kardeşimi kutluyorum.
Ama "Ben uğraşamam veririm parayı alırım..." derseniz sizin bileceğiniz tercihtir.Sevgi ile kalın 73