Ali şahin bey,
Önermiş olduğunuz Amatör, VU3CNS' nin 3v2 versiyonu olan DDS-VFO devresini denedim.Devre çalışıyor. Devrede bulunan 74LS139 entegresi bant geçişlerinde takılacak röleleri tetikliyor.Yani bu rölelere bağlanacak her banta ait RF amplilerini yazılımla devreye otomatik olarak bağlayacak.Bu anlamda devre çalışıyor.4X3 keypad bağladım bu da ekrena istediğiniz frekansı yazıyor.Ancak,sanırım yazılımdan kaynaklanıyor,fazla kurcalandığında PİC sapıtıyor ve tüm işlemler birbirine karışıyor.Bir başka konu,devrede DDS osilatör enteğresi olarak AD9851 kullanılıyor bulamadım ve AD1950 DDS kitini kullandım.İşin bu tarafı kolay uygun bir DDS-VFO eklenir proplem değil.İnternette yazılımlara pek güven olmuyor.Buna ait sağlam yazılımını bulana kadar bu çalışmaya ara verdim.Bu amatörün,bana Mesut Öz arkadaşımızın verdiği 4.0 versiyonu ve güzel çalışan bir başka DDS-VFO devresinin benzeri. İkisi de aynı amatöre ait.Benim denediğim bu devrede internette iki yazılımı var .Biri 3v2,diğeri ise 3v2A.Bu ikiside bana göre problemli.Şemadaki keypad bağlantısında bir iki değişiklik yaparak ancak çalıştı.Tam anlamıyla çalıştırdığımda bu sütunlarda yayınlayacağım.Selamlar.TA4EM.