Merhabalar,
Ramsey elektronik firmasının özellikle düşük güçlü hf cihazlar için( QRP) sattığı bir kit.Satın almaya gerek yoktur.Orijinal şemasını temin ettim ve devreyi farklı güçlerde çalıştırdım.Kritik parçası ve zorluğu yoktur.Bu şema ile ilgili devrelere BİTLİK te aşinayız.Yapan arkadaşlarımız resimlerini vermekte ama şeması konusunda imtina etmektedirler.Bu çalışmaların şeması budur. Uyguladım ve test ettim sonuç gayet iyi.Üzerindeki güç transistörleri P16NF06.Bununla maksimum 22 watt veriyor.Ancak iyi sogutmak gerekli,hayli ısınıyor.Nominal 15 watta verim mükemmel.Aynı transistör yerine IRFP250 takıldığında 40 watt alınıyor.60 watta zorlanmakta.Devrede Bobinlerin ve trafoların sarımlarında herhangi bir değişiklik gerekmiyor.Ancak IRFP250 kullanıldıgında rolenin büyük tip olması gerekiyor.Küçük tiplerin tırnaklerı yüksek watt için dayanıklı olmayabilir. Devredeki elemanların:
1-Bias adjust değeri 3.2-3.4 volt
T 1 trafosu: 0.50 mm çaplı emaye telden primer:8 tur,sekonder için önce bir tur sarıp merkez alınıp 6 tur sarılarak bitirilir. Nüve: BN43-202
T2 trafosu: 0.50 mm çaplı telden primer için 1 tur sarılır.merkez uç(orta uç) çıkarılır ve 6 tur sarıllır..Sekonder için 3 tur. Nüve: BN43-3312
7 MHZ için filtre katı:
L 1, L3=19 tur,L2:22 tur . = 0.50 mm çaplı tel, toroidler= T50-2 ve benzeri
C5-6=330 pf,C4-7=560 pf.
Başarı dileklerimle,Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.