TA3ADK Barış bey teşekkür ederim. Bende çok isterim bir kit haline gelmesini fakat öncelikle iyi bir montaj ve kullanım kılavuzu hazırlamak lazım. Örnek:
http://www.qsl.net/ea3gcy/pdf/ILER40%20manual%20ingles.pdf Böyle bir döküman hazırlamak benim için en az 1 ay sürecek bir iş :)
İnanın bu konuyu açarken bile yanlış bir şey yazmamak adına, ne demek istediğim anlaşılsın diye, fotoğraf linkleri falan derken 3-4 saat vakit harcadım. Uğraşması keyifli fakat diğer tarafta devam eden bir hayat var :) Forumda çok değerli ve bilgili ustalarımız, ağabeylerimiz var. En azından emekli olanların vakti oldukça bol, bu tür çalışmaların artmasını bende çok istiyorum.
73
TB3BTU Serkan nasılsın kardeşim,
Evet çok haklısın, zamanında yediğim bir hurmanın bir gün beni tırmalayacağını düşünmeliydim, şu an kızardım vallahi :)
Pcb dosyasını konuya ekleyemedim çünkü! maalesef başına küçük bir kaza geldi. Baskıya vermeden önceki gece düzeltmeler için sabahlamıştım, fakat daha sonra ne oldu bilmiyorum sanırım ilk versiyonu tekrar yanlışkla son versiyonun üzerine kaydettim, hala son halini bulamıyorum, o bulut senin şu disk benim aramaktayım.
İşte bunlar hep amatörlük, hep tecrübesizlik. Neyseki pcb firmasından aldığım filmler elimde. Dilediğimiz zaman bastırabiliriz. Ben yinede şöyle geniş bir zamanda son durumu tekrar çizip eklemeye çalışırım. İlk resimlerde gördüğün deneme pcb çizimi mevcut fakat 1-2 majör ve bir çok minör hata barındırıyor. İllaki toner, ütüleme, delik asit vs. uğraşmak istiyorum diyorsan onu verebilirim fakat başını ağrıtabilir. En son görüşmemizde bizim ofise epey yakınlardaydın, yanıma uğrama imkanın olursa pcb temin edebilirsin.
Ayrıca daha önce forumda açtığım konulardan 80-40m direct conversion alıcı
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,28928.0.html ve dds vfo için herşeyi eklemeye çalıştım, sen meraklı bir amatör olarak onlarıda denemelisin. Orada tüm dosyaları bulabilirsin. Alıcı çok ucuz maliyetli ve çok güzel çalışıyor, çok ilginç kimse denemedi sanırım, bir soru soran bile olmadı.. Bu arada sende projeleri salladın epey ? Senin AD9850 vfo proje konusunu açmanı hala merakla bekliyorum...
73