Selamlar; Öncelikleherkeze sağlıklı günler diliyorum.
Yaklaşık iki yıldır EFE 40M QRP yapmaya çalıştım.Her defasında problemlerle karşılaştım.
Öncelikle
www.HT717.COM adresindeki DDS 717 yi yapmıştım.öncelikle bu devreyi kullandım hiç çıkış alamadım.dinlemeyle ilgili sorunum yok.Daha sonra değerli hocalarımdan yardım almaya karar verdim ve değerli hocalarım yardımlarını esirgemediler sağolsunlar.
Şükrü ÖZKARABACAK (TB5CVN) beye;
Hulusi Dündar YASA (TA3IHD) beye;
Hüseyin KARAGÖZ (TA3EN ) hocama yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.Zaman zaman çok başlarını ağrıttım.
Hocalarımın tavsiyesiyle ve Forumda okuduğum kadarıyla DDS VFO nun çıkışının alıcıya yeterli olduğunu ama vericiye yetmediğini öğrendim.Bununla birlikte benim yaptığım devrede AD9850 nin çıışı direk kullanılmıştı sonra
https://forums.qrz.com/index.php?threads/dds-buffer-amp.584844/ Adresindeki DDS Bufer amp yaparak çıkışı güçlendirince çıkış almaya başladım. Başlarda cihaz vericiye geçince 0.2watt osilasyon vardı, 220 ohm bir dirence seri olarak 10nf kondansattör lehimleyip bunu çıkış transistörünun kollektör ve base uçları arasina bağladım ve emiter direncini biraz artırarnca sorun çözüldü.
Şimdi cihazı vericiye geçirdiğimde frekansmetre ile ölçtüğümde ekranda gördüğüm frekansı aynen çıkıştada okuyabiliyorum,ama konuşmaya başladığımda çıkışta frekansmetrede frekans adeta dans ediyor ve çok yükseklere salınım yapıyor
• Aküylede denedim sonuç aynı.
• Plaketin arkasını tinerle yıkadım sonuç aynı.
Ne yaptıysam düzeltemedim sorunu acaba nasıl düzeltebilirim ,yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla 73.