Az önce yarışma logumu yolladım ve kabul edildiğini belirten onay epostası geldi. Ayrıca loglarımı bir de adif dosyası haline getirerek qrz.com, eqsl.cc ve lotw sitelerine yolladım.
Yarışma izlenimlerimi aktarayım:
Bütün dünya ülkelerinin sadece Polonya amatörleri ile QSO yapmasını hedef alan bir yarışma idi bu. Hepimiz Polonyalılara ulaşmak için çabaladık. Tüm Polonyalılar çok kibardı, yarışmanın son anlarında bile iyi muhataplarına şanslar dilediler, 73 ve bay bay demeyi ihmal etmediler.
Bendeniz dandik antenim ile 26 adet QSO yapabildim, eski contest'daşım Halina SQ6PLH ile çift bant double yaptığıma göre demek ki 25 adet Polonyalı amatöre ulaşabilmişim. (TNX SQ6PLH) En çok ekmeği gündüz 15m den, gece de 40m bandından yedim. Kuşkusuz daha iyi anteni olan arkadaşlar çok daha iyi skorlar elde ettiler. Yarışma sonunda muhatabına 1100 lü rakamlar veren DX istasyonlar vardı...
Durup düşünüyorum... Polonyanın nüfusu da yüzölçümü de Türkiye'nin yarısı kadar. Kendi adına bir HF amatör radyo yarışması tesis etmiş. Üstelik de bu yarışmaya 1100 adet istasyon çıkarabilmiş... Haydi bu sayının yarısı dupe olsun, en az 500 tane Polonya istasyon bu yarışmaya bilfiil katılmış demektir.
Yine düşünüyorum. Biz böyle bir yarışma yapsak, yarışmada ev sahipliği yapan kaç tane TA istasyonu çıkarırız? Geçen bir yarışmaya Mehmet bey ve diğer arkadaşların gayreti sayesinde 50 kişi log yolladı diye havalara uçtuk.
Yanlış anlaşılmasın, geldiğimiz noktayı hiç küçümsemiyorum. Uzun yıllar yapılması yasaklanmış olan bir hobiden söz ediyoruz. Üstelik de çeşitli nedenlerle çok fazla amatörlük eğitiminin verilemediği, amatörlerin yabancı dil bilgisinin çok fazla olmadığı, hala daha telsiz kullanan her kişinin yasal belgeleri tamam olsa bile "aman yasalarla başım belaya girmesin" korkusu taşıdığı bir ortamda yaşıyoruz maalesef.
Yine de, en uzun yürüyüşler en ufacık bir adımla başlar. Bu forumu takip eden arkadaşlarımızın çoğu o ilk adımı atmış ve büyük bir "gerçek amatör radyoculuk" yürüyüşüne başlamıştır.
Daha önce de yazmıştım, benim bir hayalim var. Senenin belli bir gününde yapılan bir "TA HF Contest" hayal ediyorum. Ben DXCC puanı almak için tüm dünya ile QSO yapmaya çalışacağıma, onlar benimle QSO yapmaya çalışsın istiyorum. Sende bir gün bile olsa, tüm dünyanın antenleri Türkiye'ye dönsün ve "CQ TA Contest" çağrısı yapsınlar istiyorum. Bu benim tek başıma yapabileceğim bir şey değildir. Bir tek kişinin yapacağı bir iş değildir. Gerekli zemin ve ortam oluştuğunda aynen nehirlerin yatağında akışı gibi, kendiliğinden ortaya çıkacak bir olgudur. Polonyalılar bunu bir şekilde gerçekleştirmişler ve bence hakkını vererek, alınlarının akı ile gayet güzel beceriyorlar. Biz niye yapmayalım?
Bu satırlarımı okuyan herkese çok çok teşekkür ederim. Eğer sabredip buraya kadar okudu iseniz, sizin de içinizde amatörlük ateşi yanıyor demektir. Yarışmaya katılan, katılmayan, katılamayan, katılmayı düşünen, katılsam iyi olur diyen herkese çok teşekkür ederim. Günün birinde bu hobi ile ilgili hayallerimin gerçek olacağını biliyorum. İnşallah o günleri görecek kadar ömrüm olur.
73