Gönderen Konu: Gerçek midir? Yapmaya değer mi?  (Okunma sayısı 20121 defa)

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: Gerçek midir? Yapmaya değer mi?
« Yanıtla #20 : 21 Nisan 2016, 21:59:57 »
Aklıma  takılan bir şey var enerji yoktan var olmuyor  iyide   atomun etrafında elektron nasıl durmadan dönüyor   hep ortada bir örnek olmadığı yönünde bir fikir var işte atomun etrafında hic bir yerden enerji almadan dönen elektron  ya  bu atom işi yalan yada biz insanlık alemi  çözemediğimizi yalanlıyoruz  .73

Çevrimdışı TA2VW



    TA Callbook kaydı

    Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • *****
  • İleti: 1451
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
Ynt: Gerçek midir? Yapmaya değer mi?
« Yanıtla #21 : 21 Nisan 2016, 22:06:34 »
maddeler, enerjinin yoğunlaşmış hali olarak  düşünülebilirmi.

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: Gerçek midir? Yapmaya değer mi?
« Yanıtla #22 : 21 Nisan 2016, 22:18:00 »
Abi yeni moda bu madde yok enerji var yalanını sıktılar şimdide bu arada içinizde DNA sarmalını  ve atom gören varmı ben ikisinide görmedim  birileri gördük diyor bizde inanıyoruz  .

Çevrimdışı TA1DZ

Ynt: Gerçek midir? Yapmaya değer mi?
« Yanıtla #23 : 07 Mayıs 2016, 21:41:38 »

Elektronun cekirdege neden dusmedigi meselesi orta/lise ogretiminde ogrencilerin kavramlari daha kolay anlamasi icin yapilan gunes-gezegen analojisinin hatali yorumlanmasi nedeniyle ortaya cikiyor. Burada temel fark astronomik boyutlarda gecerli olan fizik kavramlari (klasik fizik) ile atom ve atom alti seviyede gerceklesen fiziksel olgularin (kuvantum fizigi) birbirinden cok farkli olmasidir. Konunun kolaylikla kavranmasi kolay degil gercekten. Bu isleri gercekten bilen insanlarin sayisi da cok az. Buna fizik egitimi almis insanlar da dahildir. Ancak konunun guzel ve olabildigince yalin bir aciklamasini iceren linki ekte veriyorum:

http://www.chem1.com/acad/webtut/atomic/WhyTheElectron.html

Dogada ve gunluk hayatta ilginc ya da gizemli bulunan bazi olgulari altinda yatan doga prensipleriyle (fizik) aciklayan birkac bilgi kaynagini paylasmak istiyorum. Ingilizce ancak cok basit yazildigi icin bu dili bilmeyenler tarafindan da biraz gayretle kolaylikla anlasilabilir.

Ilk olarak Youtube'taki Minute Physics kanalindaki videolar verilebilir:

https://www.youtube.com/user/minutephysics/videos
Bircok ilginc konu ve olgunun temellerini gorsel yardimcilarla birlikte bu videolardan izleyebilirsiniz.

Ikinci olarak Flying Circus of Physics isimli kitabi onermek isterim. Sahane bir referans (bence). Kitabi Amazon'dan satin alabilirsiniz ya da web sitesinde verilen linkler ustunden PDF olarak erisebilirsiniz. Tum bolumlerin ve yer verilen konularin ayrintili referanslari, alinti yapilan kaynaklar, bilimsel makaleler vs son derece titiz bir sekilde listelenmis ve dokumante edilerek paylasilmis. Bu referanslara ilkgili bolumlerde xxx_Ref_Com.PDF dosyalari ustunden ulasilabilir. Bu kitabin ayica bir de blog'u mevcut.

http://www.flyingcircusofphysics.com/index.aspx
http://flyingcircusofphysics.blogspot.com.tr/

Georgia State Universitesine ait bu web sitesinde fizigin belli basli dallari hakkinda guzel bilgi ve aciklamalar mevcut:

http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/hframe.html
Elipslerin ustune basarak ilerleyebilirsiniz.

Saygilarimla.