Şua Abi Selamlar,
Vallahi abi ben bu işleri biraz abarttığımzı düşünüyorum . Niye?
Yol aralarındaki elektrik direklerine bakarsan adamların 4 adet M16 civata ile tutturduklarını göreceksin .
Vede bu direklerin rüzgar veya benzeri şeylerden yılıkdıklarını ben görmedim . Kaza veya çarpmalarda bile başka türlü hasar almaktalar.
Hepsi bumudur ? Tabiki değil.
Peki ne yapalım ? vallahi ben yaptıklarımı anlatayım sen sana uyan fikir ile kullan . Çünkü yer ve şartlarda değişiklikler her zaman uygulama farklılığı yaratıyor.
Benim yapmış olduğum anten projesini facebook taki antenlerim bölümünde bulabilirsin . Hatta BİTLİK bölümünede ilave etmiştim ama bulup link atmam lazım olacak.
Yaptığım uygulama TA2IK Kadir arkadaşımzın uygulaması ile çok benzer özellikler göstermekte idi. Zaten de ben kendisinden fotoları alarak ilaveler yaptım .
Öncelikle tabiki aselsan direklerden 3 adet kullandım . İleride 1 adet daha ilave edeceğim .
Bu direklerin ek yeri arasına bir plaka yaptım ve rotorumu buraya oturttum ( HAM IV Rotor Hurdadan bulunma )
Ama rotora direk bağlamadım rotor ile anten mast borusu arasına Reno 12 haçlı bir mafsal koydum .
Bu mafsal rotor eksen kaçıklıklarında oynah eleman olarak işe yaramakta.
Bunu üzerine broş dişli ki yine aynı araç parçasının devamı mast boruya kaynattım .
En üstte aselsan orjinal boru bağlama aparatına bir adet konik rulman koydum .
Kve aşağıdan gelen mast boruya rulman için yer yaptım ve rulmanı buraya oturttum .
masuralı kısım boru üzerinde kaldı .
Dolayısı ile oturttuğum zaman konik rulman yükü tam olarak üzerine almakta ve tüm sistem kolayca dönebilmekte.
Aynı zamanda benim rotoru onarmam gerekli hallerde kolayca sökülebilmesi amacımdı :
Ki bu anten rotorunun direnci arızalanınca çok işime yaradı . 10 dakikada rotoru tek başıma söküp takabildim .
bu kısmı hallettikten sonra sana ilk bahsetmiş olduğum kulenin çatıya bağlantı kısmınıda 3 adet kimyasal dubel ve M12 lik civata ile hallettim .
gergi kısmında çatı zemini ile kiremitlerin arasındaki destek noktası benim ilk kuvvetli bağlama noktam oldu . Burayı bağladım ve su için izole ettim .
Bu halde kule üzerinde çalışabilir durumda idi. 2 kişi tam tepede her türlü zıplama atlama ve sallamasına dayandı.
Ve ben antenleri monte ettim .
Kuleyide ne olur ne olmaz diye biraz pahalı olan el incesi yelken ipleri ile 3 noktadan gerdirdim.
Yelken ipi amacım hem rezonans bozulmasın hem de güneşe dayanabilsin diye idi.
Böylelikle kule yaklaşık 3 yıldır bana ve rüzgarlara dayanmakta.
Bir çok defalar kulede tek dahil çalıştım . Emniyet kemerini kuleye takıp 2 elim rahat çalışma imkanına sahip oldum .
Aslında bu yaptıklarımı fotolar ile anlayatım isterdim ama bakalım bulabilecekmiyim .
Bu arada benim anten kule ile ilgili yazdığım yazıyı buldum .
Link aşağıda.
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,11726.0.htmlSelamlar
Emin