Ülkemizde amatörlüğün gelişmesinin desteklenmesi çok önemlidir. Gelişmiş ülkeler böyle yapıyor..
Özellikle HF transceiver konusunda hem cihaz, hemde pratiği ve imalatı, işin teknolojisinin kavranması ve bu işe merak saranların artması konusunda son yıllarda çok ilerledik. Ben bu konuda çok mutluyum.
Ancak özellikle Lineer konusunda henüz çok gerilerdeyiz. Ben 25W ile ilk lineerimi yaparak ilk emekleme adımımı attım. Lineer en az HF transceiver ( Exciter) kadar önemli.
Aslında bu cihaz "stratejik" önemli. Sesini duyurabilmek için güç üretmelisin... ANCAAAAKK:::
2, 3, hatta 10 KW çıkışlar MUTLAKA YAPILMALI VE DENENMELİDİR..... FAKAT bu deneyler şahıslar tarafından bireysel olarak değil, resmi derneklerimiz tarafından amatörlerce uygun arazilerde yapılmalı, deneyler yapılmadan önce tüm amatörlere bilgi verilmeli amatörlerin mümkün olduğunca katılmaları ve cihazları kullanmaları sağlanmalıdır.
Böylece bizler yüksek güç performansını görmüş oluruz, hemde herhangi bir afette resmi kurumların haberleşmesine katkı sağlanmış olur. ( Tabiki öncelikle bu konudaki kısıtlama yönetmelikle değiştirilmelidir, unutmayınki milletvekilleri bizlerin arkadaşlarıdır, taleplerimizi görüşeceklerdir, emin olun.)
Ben böyle düşünüyorum, herkesin fikrine saygılıyım, benimkinede saygı duyulması mutlu eder.
Hoşçakalın.. 73.