Ana Sayfa > DXpedition ve Özel Gün Çalışmaları ***

DX-Pedition Haberleri

<< < (2/4) > >>

TA5FA:
Sayın OZ  hangi anten anlayamadım ,

TA5FA:
SV5/G0TSM   burnumuzun dibinde  12 adalar topluluğu (Eğelilerimiz daha iyi bilir farklı bir ad ile anılabilir)
Bu adalar topluluğunun en büyüğü Rodos olmalı .

Aktivite KOS adasında yapılıyor  30 Eylül - 7 Ekim tarihleri arasında CW-SSB-RTTY modelarında  günlük birkaç saat  havada olacakmış.  DXCC listesinde Dodecanese diye geçer  çalışmamışlar eksik DXCC 'i olanlar için iyi bir fırsat .

TA1CH:
Sayın ADIGUZEL  istasyonunuzda kac tip anten kullanıyorsunuz  ve kullandığınız antenlerin konumunu değiştiriyormusunuz. 73

TA5FA:
Sayın OZ ,
Antenimi daha önce paylaşmıştım, resimleriyle. Şu an itibariyle ;
Bir tane mobil anten kullanıyorum balkon demirine bağlı,
Bir tanede AT 130 E tüner ucuna bağlı tel (nereye uzatabilirsem artık)

Genellikle TX'i  AT130 lu antenle yapıyorum , RX' i ise mobil antenle (daha gürültüsüz dinliyor)

Antenlerin konumunu, yönünü, horizantal veya vertikal polarizasyonunu değiştirebilme lüksüne sahip değilim maalesef  hepi topu 4m2  balkonda savaşıyorum.   Bizimkisin yokluk çaresizlik mücadelesi.

Şöyle bahçeli bir evim olsa ,
Çatısı-damı bana ait bir evim olsa,  Bulduğum her telli antene çevirirdim  çok şükür şimdilik bununla idare edeceğiz..... 

TA3EP Ahmet Mete Bey ile  Anten kader arkadaşıyız biz :) :) :)  Görüş gününe Müstakil ev getirenler kabulümüzdür  :) :) :) :) :)
"Yine yeniden çok şükür "

TA5FA:
JD1BOX – Ogasawara ( Japonya adalar topluluğu)
JD/0  OGASAWARA   japonyadan ayrı bir DXCC dir . Most Wanted listesinde 100. sıradadır (Eylül 2014  verisidir)

Aktiviteyi Frederic (Freddy) FONTAINE F4HEC        JD1BOX çağrı işareti ile havada olacaktır ,
Tarih   4 Aralık - 12 Aralık 2014  Sadece SSB modunda   80m-10m bandlarında.

Web bilgi :  http://www.qrz.com/db/JD1BOX

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git