Aramızda Yaşar abi gibi (TA3D) bu konuda deha birisi varken bana pek laf düşmez ama dayanamayıp bir kaç bişey yazacağım. Birincisi "her malzeme var" tesbitinize katılmıyorum , büyük şehirdeyseniz işiniz benden daha kolay ama yine de bir çok malzemeyi yurt dışından getireceksiniz. Ben Amerika , Rusya Federasyonu, Ukrayna , Kanada , İngiltere den bir linear için epeyce parça getirtmek zorunda kaldım.
Her tüp katotdan sürülmüyor mesela benim kullandığım GU84-b gridden sürülüyor , katod şase ...
Slovak onpower ın beslemesi hoşuma gitti 8 adet ac voltajı ayrı ayrı doğrultup birleştirip 3000 kusur volt elde ediyordular , şemasını buldum yaptım . Hiç bir hata yok ancak 800 tl lik trafo yandı , muhtemelen trafo izolasyon acemiliği , gitti bizim 800 kaat , 2000 v luk sardırdım başka yere ..
Step start şema bulamamıştım o zamanlar (3 yıl önce) kendim dizayn ettim yaptım iyi çalışıyor ...
Aslında linear 10 ay -bir yıl önce bitti . Kontrol kartları vs her şey test edildi tamam , sadece tank devresinden endişem vardı onun için hala son gönderme testini bekliyor.
En sıkıntılı işi de kutu işçiliği , ilk yaptığım küçük kaldı bir tane daha yaptım. Trafo değişince al bir kutu modifikasyonu ...
Her katı ayrı bir sorundur aslında , yüksek voltajı ölçmek bile ayrı bir dert , Usa dan prob getirttim ...
Maddiyatı değişken ama çoook sabır varsa yapılır.
73 ...