Bence geçen seneye göre müthiş bir artış var. Keşke geçen sene rakamları da elimizde olsaydı da farkı daha iyi farkedebilseydik.
Sayılar dışında önemli olan bir diğer konu da, ülkemizde amatör camiada yarışmalara olan ilginin genel anlamda gittikçe artmasıdır. Özellikle yeni başlayan amatör arkadaşların yarışmalara ve yurt dışı HF QSO lara olan ilgilerinin gittikçe arttığını farkediyorum ve bu bana göre ham katılım sayısından daha önemli bir faktör. Daha önce lisansı alıp istasyon kuran çoğu kişi 7092 de bir Türk istasyon yakalayıp muhabbetin dibine vurmaktan başka bir şey düşünmezdi. Bugün ise bakıyorum en ilgisiz amatör arkadaş bile yarışmaların farkına vardı ve bu konuyu takip etmeye başladı. Çoğu arkadaşımızın aklında gerçek QSO lar yapmak, DX yakalamak, yarışmalara girip derece almak gibi düşünceler yer etmeye başladı. Emin olun şu anda aktif olarak yarışmaya başlamamış olsa bile, kalbinde yarışma ateşi yanan, ilk fırsatta bu harika dünyaya ayak basmak için hazırlanan çok fazla amatör arkadaşımız var. Tabii ki bu ilginin en önemli nedeni önce sizin çalışmalarınız, sonra da diğer ustalarımızın destekleridir. Sağolun varolun. Hep birlikte çalışmaya devam.
73