Herkese merhabalar.
Zonguldaktayım ve buradaki imkanlarla temin ettiğim bakırlı plaketle "G3SEK" kontrol boardlarını yapmaya kalktım ama plaketin ortası ninemin yaptığı gözlemenin pişerken kabardığı gibi bir anda kabarıp plaketten ayrıldı şişti!. Sıcaklık ise ütüde her zamanki yaptığım ayarda olup başka plaketlerde sonradan yaptığım denemelerde böyle sorunla karşılaşmadım ama ne tür kağıt,hangi laser çıktısını denesem de aman aman ince yolları olmayan bu baskının tonerini bir türlü adam gibi karşıya geçiremedim.Olan emek ve plaketlere oldu tabii.
Yaş 55 ve bu beceriksizliğim de üstüne binince yıldım ve bıktım.
Piyasada bari yaptırayım dedim ama yok kalıp parası yok film negatif parası yok 5-10 taneden aşağı olmaz vs vs derken en ucuz fiyat veren yer, 2 adet 100x120mm tek taraflı EPOXY,lehim tarafı yeşil kaplamalı,komponent tarafı beyaz sembol baskılı ( Silkscreen , hadi bundan geçtim ) , lehim adacıkları kalay kaplı plaket için 200TL'den başlayan fiyatlar verince tıkandım.
Şimdi, Yusuf ŞAHİN beyin pcb'sini görünce içim cız etti inanın. İmrenmedim desem yalan olur.
Sonuç olarak sözü bahsini ettiğim bu 2 plaketin yapımı konusunda ;
Ücreti mukabilinde yardımcı olabilecek bir amatör arkadaşıma ihtiyacım hasıl oldu.
Yapımında yardımcı olabilecek arkadaşlarım çıkarsa çok minnettar kalacağım.
Şimdiden siz değerli amatör arkadaşlarıma sonsuz saygılar,mutluluklar ve en kötü günlerinizin böyle olması dileklerimle "Mutlu yıllar" ve esenlikler diliyorum.
Saygılarımla.
ta2cj de Şafak.
0 549 549 75 67
ta2cjj@gmail.com