bu çin Oled ekranlar SSD1306 yada SH1106 çip setli oluyor SPI yada i2C haberleşme protokolü üreticiye göre değişiyor.
i2C olan modellerinde firma zaten display'ın üzerine monte etmiş PullUp dirençlerini.
bu ekranlar benide bezdirdi,Logic Level seviyeleri farklı olursa abuk subuk çalışabiliyorlar,direnc ile gerilim bölücü yaptım garbage karakterler çıktı.bunlara çözüm olarak 2N7002 yada BS170 Fet'li seviye çeviriciler buldum i2C hattına bağladım düzeldi..
Ekran ile kart I2C denilen bir protokol ile haberleşiyor ve bu haberleşmede cihazlar arası hat 15 20 cmden fazla olmaması gerekiyor.
Sizin sorununuzun sebebi sadece bu.
Kesin çözümü ise hattın başına ve sonuna PB82B715 gibi I2C uzatıcı çip koymak.
Ancak bundan önce, ekran üzerindeki haberleşme pinleri ile (SCL ve SDA pinleri) VCC arasına 2 adet 10k direnç bağlamayı deneyebilirsiniz.
Olmazsa SCL ve SDA uçlarını 5V ile ayrı ayrı burarak haberleşmeyi deneyebilirsiniz.
Berat Bey,
Engin Abi,
Bu durumda, önce ekranın üzerinde data ve clock pinlerine bağlanmış pullup dirençlerini kontrol edeceğim.
Sonrasında, eğer pullup dirençle çözülemezse, seviyeyi önce TTL sonra tekrar I2C veya SPI seviyesine (oled' in versiyonuna göre) çevirmek için Engin Abi' nin dediği gibi seviye çevirici bağlayacağım.
Bir başka çözüm ise, ekran datasını kablosuz bir modül ile taşımak olabilir. Ancak, bunun için tuner tarafında ve ekran tarafında ayrı ayrı mikrokontrolör kullanmak gerekecek.
2004 yılında I2C' de tek yönlü haberleşme için yalnız kablonun 1 telini kullandığımda bu benim için devrim niteliğindeydi. Şimdi herşeyin daha da kolayı çıktı. Elimizin altında şimdi yeteri kadar donanım mevcut vesselam...
73! Onur, TA8RM /1