Ana Sayfa > Ödüller, Diplomalar ***
QRZ.COM DX ÖDÜLLERİNİN DAĞITIMINA BAŞLADI...
TA3EP:
Adem bey
1- Sağ üst köşede çağrı işaretiniz üzerine gelin.
2- My logbook 'a tıklayın.
3- Yeni sayfada awards a tıklayın.
4- Yeni açılan sayfada aşağı inin.
Burada sıradan 4 tane ödül alınacak pozisyon var. Bu pozisyonlardan hangisi %100 ü tamamladı ise o ödülü almaya hak kazandınız demektir.
TA3EP:
Kısaca qrz.com ödüllerinin neler olduğunu da anlatayım.
1-DX World Award: DXCC olarak bilinen ödülün benzeridir. Bu ödülü kazanmak için 100 adet ayrı DX bölgesi ile QSO yapıp teyitini de almanız gerekli.
2-Grid Squared Award: 100 adet farklı lokatör içeren (lokatörlerin ilk iki harfi ve ilk iki rakamı dikkate alınır, bunlar farklı olmalıdır) QSO yapıp teyit almış amatörlere verilir. Genellikle ilk kazanılan ödüldür.
3-United States Award: ABD nin 50 eyaletiyle ayrı ayrı QSO yapıp bunların teyitini almış amatörlere verilir.
4-World Continents Award: Dünyanın 6 kıtasıyla birden en az 1 QSO yapıp teyit almış amatörlere verilir. Bu 6 kıta: Afrika, Asya, Avrupa, Okyanusya (Avustralya ve çevresi), Kuzey Amerika ve Güney Amerika. Benim sadece Kuzey Amerika teyitim kaldı, diğer kıtaları tamamladım. Bir sürü ABD QSO m var ama adamlar qrz.com'a log yollamıyor :(
TA1CH:
Hepsi paralı qrz com da tüm amatörler tarafından kabul görmüş bir qsl teyit sitesi değil yeni başladılar ödül işine ... bizde niye yok
biz neden yapmıyoruz anlasam işi gucu bırakıp yapacağım ama anlamıyorum ... yuh bana, bu işe destek olmayanlarada bilmem ne demek lazım onuda siz söyleyin ......73
TA3EP:
Mesut bey bir gün o da olur inşallah.
Yazmayı unuttuğum önemli bir konu var.
Ödül almak ve bunu ilan etmek ÜCRETSİZ.
Qrz.com sitesi ödül almak için başvuru yaptığınızda (yani ilgili linki tıkladığınızda) konuyu inceliyor ve size "ödülü kazandınız" diye bilgi veriyor. Kendi kişisel Qrz sayfanızın sağ üst köşesinde ödül simgesi çıkıyor. İşlem tamamdır, ödülü kazandınız ve para vermediniz.
Ancak "Ben bu ödülün görsel belgesini de alayım istasyon duvarına asayım" derseniz o zaman işler karışıyor. Size resim olarak hiç bir ödül görseli verilmiyor, ne bilgisayar ortamında ne de başka bir şekilde verilmiyor. Eğer görsel bir sertifika kağıdına sahip olmak isterseniz o zaman para yatırmanız gerekli. Parayı yatırınca adresinize normal posta ile kağıt sertifika yollanıyor.
Ödüle hak kazanan arkadaşlar, ödülü almak için ilk müracaatınızı çekinmeden yapabilirsiniz. Müracaatınız incelenecek ve kısa bir süre sonra ödülü kazandığınız ilan edilecektir. Eğer sertifika almak için müracaat etmez iseniz, sizden ödül için hiç bir ücret talep eden olmayacaktır.
Baştan yazmayı unuttuğum bu konu için özür dilerim.
Her zaman yazıyorum yine yazayım. Ben amatörüm. Bu yaptığım bu işi profesyonel biçimde yapmıyorum. Sadece boş zamanlarımı değerlendirmek için yapıyorum. Geçimimi sağlamak için bambaşka bir iş yapmak zorundayım (üstelik bu işim son zamanlarda giderek ağırlaşıyor, hayatımın %80 ini kapsamaya ve kafamı ütülemeye başladı maalesef) Hatalarım, yanlışlarım, eksiklerim olabilir. Yaptığım yanlışları farkedince mutlaka düzeltmeye çalışırım. Bu konu da öyle olmuştur.
TA5FA:
qrz.com da log upload sıkıntısı yaşasamda (2500 civarı eksik QSO alıyor)
World Continents Award Karışık ve SSB mode ödülleri ok.
Grid Squared Award Karışık mode ödülü ok.
Onayları sonrası ekranda göreceğimi ümit ediyorum.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git