Ben yaptım oldu hiç diyecem, ancak BİZ YAPTIK ÇALIŞIYOR diyebilirim.
Aylarca Bilal emmimin ve TA5BS-TA5IW arkadaşların haydi haydi demelerine kaçacak noktam kalmadığından olmalı e haydi yapalım dedim di.
2 gün öncesine kadar yapabilirmiyiz olurmu endişelerim yoktu diyemem. Neyse yine bilal emmim ve TA5BS-TA5IW arkadaşların yaparız gazıynan malzemeleri toparlamaya başladık. Yarısından fazlasını onlar yopladım desem yalan olmaz.
Neyse C.tesi sabah başladık montaja önce döt köşeye uydu çanak dipliği montajı ardından 2 şer metrelik aluminyumları kelepçeyle hepsine montajı yapıldı.
Elimizdeki balun ölçümlerde pek sınıf geçemediysede mecburen onu takmak zorunda kaldık (1:4)
43 mt 2,5mm çok damarlı (nyaf) kabloyu dört köşeden fiber izolatör ile gerdirdik .
Önce VNA ile ölçüp sonra Radyo bağlantısınyla SWR ölçümlerine bakıldı .
1,5 mt kesilip yeniden VNA ile ölçüp sonra Radyo bağlantısınyla SWR ölçümlerine bakıldı .
En son 40 cm daha keserek tekrar ölçümler yapıldı ve en olur seviyede bırakıldı .
7 - 14- 21- 28 mc bandlarında kullanabiliyorum.
Gürültü SIFIR, bandlardaki performans süper öyleki her çağrıma ikiletmeden cevap alabiliyorum.
Balkon'dan sonra hazine odasına girmiş gibi bir durum hasıl oldu. C.tesi gecesi K1N dxpedition istasyonunu bilem duydum Lokal saat 23:00' kadar 14 mc'da Amerika ile Kanada gümbür gümbür O sırada ben duyamasamda Filistin'den çıkış yapan bir istasyon USA ve Kanada istasyonlarını sıraya dizmişti.
Sabah oldu 28 mhz 'de japonlar sıraya girmişti . 1997 'den buyana ilk bukadar SSB'de güçlü japonları duyuyordum. Balkonda çürüdüğümü (kendi adıma) biliyordum ancak çok özlemişim tik-tak QSO'ları . Yinede Balkon çok kahrımızı çekti evde halen de çekecek.
Sonuç olarak antensizlere anten , Gürültü altında olanlara gürültüsüz bir ortam, Bol DX ve Bol Contestler dilerim.
İlk günlerde çalıştığım istasyonlar hepsi tik-tak ikiletmeden yapılan QSO lar .