Birçok amatör arkadaşımızın da bildiği gibi Collins 30L-1 lambalı bir lineer olup Cihazı devreye sokmak için anten relay kısmı bir swith yardımı ile kısa devre edilmelidir.Bunun amacı 110 voltla çalışan bir rölenin devreyi tamamlamasını sağlamaktır.KWM-2A giibi lambalı nostaljik cihazların anten relay çıkışı lineerin bu kısmına irtibatlandırılıp telsiz göndermeye geçtiğinde lineer de aynı anda göndermeye geçer.Bu işi yeni nesil cihazlarda direk bağlayarak yapmak mümkün değildir.Zira lineerdeki voltaj cihaza zara verecektir.Ben de uzun süre bu lineeri bir pedal yardımı ile göndermeye geçirerek kullandım.Bir ara Alman radyo amatörü DL3LAR tarafından icom 706 için 2002 yılında yaptığı devreyi gördüm ve uygulamaya karar verdim.Devre tüm bağlantıyı ACC soketinden sağlıyor ,gerekli voltajıda cihazdan alıyor.Bu devrede kullanılan en kritik parça SFH -640-2 olup uzun aramalarım sonucunda beni hayal kırıklığına uğrattı.Data sheetini inceleyip emsallerini araştırmaya başladım.Nihayet H11D1 i bulduğumda(Çakır elektronik-İstanbul) yüzüm güldü.Bu parça yaklaşık 8 lira değerinde idi.Devreyi mümkün mertebe ufak çizerek exra bir kutulamadan kaçınmayı amaçladım.Bu nedenle devre18mmX46mm ebatlarına sığdı.icom 756 pro 3 de deneyeceğim için ACC soketine uygun 7 pinli fişi bulamadım.Ama 8 pinli fişin ortadaki(8.pin) ucunu sökerek 7 pin yaptım.Çıkışını arkadaşlar kendi cihazlarına göre ayarlayabilirler.
Yapıma ait gerekli resimler ilişikte olup yapacak arkadaşlara başarılar dilerim.