Ana Sayfa > DXpedition ve Özel Gün Çalışmaları ***
MALAWI " 7QAA " Dxpedition
TA8AT:
Şua bey bu takdiği bizde öğrenebilirmiyiz?
Saygılar..
TA3EP:
Onur bey, Şua beyden önce ben yazayım izninizle.
Şua bey bana özel saklı gizli bir taktik vermedi, bilakis yukarıda herkese açık şekilde yazdı. Kendisinin yukarıda yazdığı mesajlardan birisinde geçen şu cümle taktiğin kendisidir:
"...Sanırım operatörlerin kalitesi ve UP gezinmelerindeki stabillik yakalanabilmeleri kolaylaştırıyor .
zira bazı operatörler 5 - 10 KHz aralığı 50 - 100 hz stabil adımlarla gezinirken bir sonraki adımının neresi olacağını
tahmin edip biraz önüne kapanı kurup bekliyorsunuz ."
Açıklaması: Anlık olarak her iki frekansı da dinliyorsunuz. Muhatabınız DX istasyonun o anda split up yaptığı frekansı net olarak saptıyorsunuz. Tabii o yerinde sabit kalmıyor, sürekli up frekansını arttırıyor veya azaltıyor. Bu durumu da tesbit edip bir sonra dinleyeceği frekansa siz daha önceden geçip orada bağırmaya başlıyorsunuz. Karşıdaki operatör frekans taramasını sabit hızla istikrarlı olarak yapan birisiyse, bir sonraki adımda tamburu çevirdiği anda sizin çağrınızı duyuyor çünkü siz o frekansı tutmuş oluyorsunuz.
73
TA3EP:
Heh heh hee :)
Kerataları CW WW WPX yarışmasında teke tek simplex yakaladım ve hem QSO yaptım, hem de yarışmada puan aldım... Sabreden derviş QSO ya ermiş... Öyle zorladılar ki atasözü bile yazdırdılar bana :) Darısı henüz bunlarla QSO yapmayan amatör arkadaşlara olsun.
73
TA2NC:
Tc2mk çağrı adıyla çift band qso yaptım dün ve bugün arkadaşlar ile
TA4J:
Çok bekledim ama ben istasyonu terk ettikten 1 saat sonra havaya çıkmışlar :( Kaçırdık. Napalım artık başka DXCC yakalacağız.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git