Ana Sayfa > DXpedition ve Özel Gün Çalışmaları ***
MALAWI " 7QAA " Dxpedition
TA2AD:
Bende durum sizlerin tam aksine ,
Değişik mod ve bandlarda 9Q0HQ ile 10 QSO yapmışken ,
7QAA ile sadece 4 QSO yapabilmişim, kayda geçmemiş bir adet 17m QSO m hariç :(
ben 10 el 5 band wire yagi kullanıyorum , Congo yu her seferinde bir kaç atışta avlayabilirken
Malawi coğu kez beni yordu ve bezip bıraktım .
Sanırım operatörlerin kalitesi ve UP gezinmelerindeki stabillik yakalanabilmeleri kolaylaştırıyor .
zira bazı operatörler 5 - 10 KHz aralığı 50 - 100 hz stabil adımlarla gezinirken bir sonraki adımının neresi olacağını
tahmin edip biraz önüne kapanı kurup bekliyorsunuz .
Fakat Operatör tutarsız atlamalar yapıp bir sağa bir sola geziniyor hele hele zaman zaman 5 - 10 KHz lik
atlamalar yapıyorsa işte o zaman beziyor insan :(
öyle böyle pek fena olmayan bir av sezonu yaşıyoruz , herkese rastgele ...
TA1L:
Şua arkadaşım operatör konusunda tümüyle haklısın, bazı acemi operatörler up başı ile sonu arasında düzenli tarama yapmadan direkt bir frekansa çıpa atıp kalıyorlar hatta up deyip gönderme frekansında QSO yapan bile var. Kaliteli operatörde bir sonraki frekansı tahmin edip yakalamak daha kolaylaşıyor. Congo'yu iki tane yakalayabildim, belki ilerde artırabilirim.
Şu anda Montserrat ve Easter Island peşindeyim. Bu ay yapılan diğer DXpedition'ların ülkeleriyle geçmişte yapılmış QSO'larım var.
Karşı tarafın doğru alıp log'a yanlış girmesi sorunu hepimizde var, başka kötü bir durum da, karşı tarafın tüm ikazlara rağmen çağrı işaretimizi düzeltemeden pile-up'ın yükselip, görüşmeyi imkansız kılması ve içimizde buruk bir duygu kalması...
TA5FA:
Sessiz ve derinden gitmeyip bizimle paylaşımda bulunan deneyimlerini aktaran bir harf ta olsa bilg bilgidir anlayışıyla teşekkürler ......
DXpeditionlarda frekansa ilk düştüğü anda yakaladım yakaladım birdaha tövbe billah yakalayamıyorum dün gece frekans değiştirsin diye beklemekten gözlerim kanlandı....
Kendi adıma bazı bandlarda duble yapsamda 40mt eksikliğini yaşıyorum.
Son durum "Last QSO in database: 2015-03-21 10:00:53"
TA3EP:
Bu amcalar dün akşam 18MHz de SSB +5/+10 split çalışıyorlardı. Çok net olarak duyuyordum. Aziz Şua beyin verdiği taktikle onların tarama frekanslarının önüne geçerek çağrı yapmaya başladım. Tam 3 defa ceza sahasına girdim, şut çektim, hatta birisinde "TA? TA?" dedi ama maalesef gol yok, sonuç "negatif no copy".
Aziz Şua beye verdiği taktik için çok teşekkür ederim, taktik işe yaradı, ama anten güçlü olmayınca bu kadar oluyor.
73
TA2AD:
Sabır Sabır Sabır ....
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git