Ana Sayfa > DXpedition ve Özel Gün Çalışmaları ***

Goncasuyu'ndan Dünyaya

(1/4) > >>

TA5FA:

http://www.goncasuyu.org/

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyetince hazırlanan proje kapsamında; Çanakkale Deniz Harbi sırasında düşman donanmasının telsiz telgraf görüşmelerini takip edip, düşmanın bir adım önünde olmayı başaran, tabyaların isabetli atışlarını an ve an tabya komutanlığıyla paylaşan efsane telsiz istasyonu Goncasuyu, 100 yıl sonra savaşın değil, barışın haberlerini paylaşmak üzere tekrar hizmete alınmıştır.

Goncasuyu amatör telsizcilikte “selamlar” anlamına gelen “73!” ve “88!” ile bütün dünyayı selamlamaktadır.

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti olarak; Çanakkale Savaşlarının 100. yılında bu anlamlı mücadelenin yaşandığı topraklarda abideleşen Mehmetçiğin tarihe yazdırdığı destansı mücadeleyi yıl boyu yarımadaya gelenlerle yerinde, Dünya radyo amatörleriyle Goncasuyu telsiz istasyonu ve bağlısı dokuz istasyon üzerinden telsiz muhaberesiyle görüşmeler başlamıştır.

Goncasuyu’ndan Dünyaya Projesi’nin çağrı işaretleri şunlardır:

TC100GS, TC100GP, TC100KT, TC100VKZL, TC100A, TC100E, TC100TC, TC100B, TC100K, TC100GLB

100.yılında ‘Goncasuyundan Dünyaya Projesi’ kapsamında ;14 Mart-26 Nisan 2015 ayrıca, 6 -10 Ağustos tarihleri arasında program dahilinde Gelibolu Yarımadası’nda Rumeli Tabyası Goncasuyu, Kilitbahir, Abide, Kocaçimentepe, Anzak koyu olmak üzere 5 istasyon ile Çanakkale Savaşlarında Müstahkem Mevkileri Komutanlığı olarak kullanılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mevki, Esenler Mahallesi , Lapseki Çardak ve Çanakkale merkezde olmak üzere her iki yakada on istasyon devrede olacaktır.

TRAC Şubeleri ile Avusturalya ve Yeni Zelenda’dan katılımı planlanlan Radyo Amatörleriyle faaliyetler müştereken yapılacaktır. Proje hakkında gelişmeleri, duyuru ve haberleri bu site üzerinden takip edebilirsiniz.

TA5FA:
Geçmişimizi yaad eden, Ülkemizi temsil eden, Türkiye adını duyuran tüm çalışmaları destekler ve çalışanları tebrik ederim.

Sağlıcakla

TA4CS:
Tebrik eder başarılar dilerim.

TA3EP:
Çok güzel bir proje, hayırlı olsun, başarılar dilerim.

TA1CM:
MERHABA
Şu ana kadar TC100GLB olarak 3500 QSO yaptım. QRZ te bakı sayısı:

http://www.qrz.com/db/TC100GLB 

Ancak TA istasyonu olarak :
TA1AGA
TA1API
TA1AYR
TA3AX
TA3EJ
TA6CQ/1
TA7AMF
TA7AOF
TA7EM
TC100GP
TC3P  ile görüşebildim. Bu platformlarda çok yorum yapanların QSO olarak desteklerini bekliyorum..TA7AOF Furkan ÖZEN kardeşimiz QSL kartını gönderdi. Ben de cevaben QSL Kart gönderdim kendisine. Kendisine teşekkür ediyorum..
Daha önceleri TC125ATA  TC100FB TC48CF gibi özel çağrı işareti ile çalışmalarımda 7.092 ye gelip çalıştım ve her görüştüğüm  7.092 müdavimine kart gönderdim. Hiç geri dönüşüm olmadı. Kimse beni 7.092nin güncel frecansları 7.099 ve 7.150 ye beklemesim.."DXSUMMIT" takip edenler kimin nerede çalıştığını görüyor....TA adına DESTEK LÜTFEN..

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git