N1MM ile QTC trafik (QTC vermek)Sırasıyla yazalım sonra aşağıdaki görseller ile perçinleyelim. (CW modunda bu şekilde kullandım ona istinaden yazıyorum zira N1MM+ versiyonunda pop-up pencere açılıyor onu kullanmadım henüz, Yanlış bildiğimiz kulağı tersten gösterdiğimiz durum varsa lütfen bilen düzeltsin)
### Size Gelen bir istasyon yada QSO yaptınız ardından QTC sordu sizde CTRL + Z tuş kombinasyonu ile baktınız var YES dediniz
veya siz Do you want QTC ? dediniz karşı tarafda Yes dedi aynı işlem devam eder gider
### Önce Karşı istasyona QTC blok numarasını vermelisiniz 1/10 demek 1. onluk QTC mi veriyorum anlamındadır örneğin 15/10 dediniz 15. onluk QTC mi veriyorum anlamındadır bunu vermeden karşı istasyon QTC alımına başlamaz.
### 1. QTC bilgimizi okuduk OK-ROGER cevabı aldık 2. QTC ye geçeriz (Enter tuşuyla)
### 2. QTC bilgimizi okuduk OK-ROGER cevabı aldık 3. QTC ye geçeriz (Enter tuşuyla)
### 3. QTC bilgimizi okuduk OK-ROGER cevabı aldık 4. QTC ye geçeriz (Enter tuşuyla)
Eğer QTC okuduktan sonra AGAIN veya TRY AGAIN veya CALL AGAIN veya NUMBER AGAIN veya TIME AGAIN cevabı alırsanız son okuduğunuz QTC içeriğinde onları tekrar karşıya okuyunuz.
### 4. QTC bilgimizi okuduk OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 5. QTC bilgimizi okuduk OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 6. QTC bilgimizi okuduk OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 7. QTC bilgimizi okuduk OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 8. QTC bilgimizi okuduk OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 9. QTC bilgimizi okuduk OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 10. QTC bilgimizi okuduk OK-ROGER cevabı aldık ................................................
Böylelikle karşıya hangi blokta 10 QTC bilgimizi veriyorsak hepsini okur bitirir ve karşılıklı nezaket çerçevesinde teşekkürleri havada uçuşturur adamı göndeririz .
Ve QSO kovalamaya kaldığımız yerden tam gaz devam ederiz ............... QTC SSB konusuyla ilgili dinleme tecrübesi açısında şu videoyu ısrarla izlemenizi tavsiye ederim
http://www.youtube.com/watch?v=Ine6ASM6Gsw (Yanlız QTC soran Avrupa dışı istasyon ona dikkat)
Yardımcı yedek kaynak :
http://ta5fa.blogspot.com/2014/09/sadece-avrupa-istasyonlari-ile-qso.html (alt satırlarda bulabilirsiniz)
Görsel olarak anlattıklarımıza bakalım ;