Ana Sayfa > DXpedition ve Özel Gün Çalışmaları ***

Heard Island DXpedition-2016-VK0EK

(1/8) > >>

TA5FA:
2016 yılında aktif olacak muhteşem bir DXpedition  Bu yılın başında  Navassa adasını kaçıranlardan birisi olarak burayı kaçırmak istemiyorum.  Siz DX takipçisi arkadaşlarımında uzun yıllar beklememesi için bu fırsatı kaçırmamalarını isterim.
MOST WANTED listesinde 5. sırada dır çok çok değerli bir DXCC'dir.

Bu ada da en son 1997 yılında aktivite olmuştu yaklaşık 20 yıl sonra 2016 yılında yeni bir aktivite planda  kaçırmayın , kaçırtmayın......

Önceki yıllarda Heard Island DXpedition 'larının tarihçesini sizlerle paylaşıp nedir nasıldır neresidir kimler gelmişşşş kimler geçmiş'i paylaşacağız........   Bizi izlemeye devam ediniz.

DXpedition yapan ve DX takipçileri için ;
DXpedition maceradır,
DXpedition tutkudur,
Dxpedition serüvendir,
Dxpedition yeni diyarlar keşfetmektir,
Dxpedition yeniliktir,
Dxpedition tazeliktir,
Dxpedition özgüvendir,
Dxpedition sportmenliktir,
Dxpedition mücadeledir,
Dxpedition sabırla beklemektir,
Dxpedition kendini aşmaktır,
Dxpedition umuttur,
Dxpedition saygıdır, sevgidir,
Dxpedition bilgidir, beceridir,
.................................................

TA5FA:
Ada hakkında ansiklopedik bilgi ile başlayalım;
  Heard ve McDonald adaları, Güney Okyanusu'nda, Avustralya'ya bağlı Subantarktik adalar grubu. Volkanik kökenli Heard Adası 45 km uzunluğunda, 20 km genişliğindedir. Yüzeyin büyük bölümü kar ve buzullarla kaplıdır. McDonald Adaları, Heard Adasının 25 mil batısında üzerinde yerleşim bulunmayan kayalık bir ada grubudur. Adaların toplam yüzölçümü 372 km²'dir. Avustralya'nın Perth şehrinin yaklaşık 2500 mil güneybatısına düşer.

1833'te İngiliz balıkçıların keşfettiği ada 1853'te ABD'li kaptan John J. Heard'ın adını aldı. 1947'de İngilizlerden  Avustralya'ya kontrolüne geçer. Adalar ıssızdır ve sönmüş volkanik dağlarla kaplıdırlar.

TA4CS:
Ya nasip bakalım ilk kime denk gelecek .

TA1CM:
Teşekkürler Mehmet Bey...Pusuya yatmadan önce Aralık ayında TA7OM Hüda beyin 10-15-20m fuul sayz yagi ve  40m Makson antenini yapıp pusuya yatacağım.  Bu arada TA1ED Metin Beyin yapmış olduğu mono band 80m, 40m, 30m, DELTALUP antanlerin süper şekilde çalışmaktadır. 80m Deltalup eylül ayında (80m Kış bandı olmasına rağmen) Yeni Zellanda ve Ekvador çalıştım. Metin Bey'e de çok teşekkür ediyorum.

TA3D:
TA7OM ın antenini çatıda hazır. ben pusuya yattım bile

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git