Ana Sayfa > DXpedition ve Özel Gün Çalışmaları ***
Heard Island DXpedition-2016-VK0EK
TA8A:
Şua başkanım,
Şalgam kebap düşün düğünüzde üzerine baklava da düşünün derim. TA5FA ziyaretinize baklava ile katkım olacaktır. Bu durumda Tekirdağ teklifini tekrar düşünmeniz menfaatiniz icabına olacaktır.
Sağlıcakla kalınız, Allah iniş nakil hattınıza zeval vermesin. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA5FA:
Günlük hangi saatlerde hangi bandlarda QSO gerçekleşmiş ;
TA5FA:
Toplam QSO sayıları ve benzersiz Çağrı işaretleri sayısı - toplama oranları ;
TA1CM:
Arkadaşlar Merhaba...
DX için Anten kadar DX tecrübenizin de önemi var. Olmaz diye düşünmeden gayret etmek lazım.
Önce dinlemek, duyulabilir olan saatleri takip etmek. Trakya için VK0EK Propagosyon saatleri akşam üzerileri uygun. Örneğin 24.950 de çalıştığını DXSUMMIT ten görüyorum. ama hiç duyamıyorum..Yarım saat sonra duymaya başlıyorum. 3 gün yazlıktaki istasyonumdan takip ettim. 1inde de hiç duyulmadı. Diğer günde 18.140 da duymaya başladığımdan itibaren 2 saate yakın takip ettim. 18.125 ile 18.135 arasından çağrı yapmam, göndermem gerekiyordu. Az qrm olan bir yere yerleştim ve sürekli aynı yerden çağrı yaptım ve oldu. Sabır ve tecrübe gerekiyor. Tecrübe de böyle oluşuyor.
Antene gelince TA1ED sağ olsun bana 3795 de en iyi SWR olan bir 80m DELTALOOP yaptı. Balun yerine televizyon kablosu kullanıldı yani mono band 80m deltalup. Fakat 18mhz de de SWR tutuyor ve 18Mhz de TUNE etmeden çok iyi çalışıyor. 24Mhz de ufak bir TUNE ile yine iyi iş çıkarıyor. Metin Beye her yeni DX için minnettarlığımı iletiyorum. Gelelim güç işine, biraz güç gerekiyor tabi. Onu da herkes bir şekilde hallediyor. 1 band daha çalışabilirim ama doğrusu gözüm kesmiyor bir kaç saat daha uğraşmaya. Ama siftah yapmak için her şeye değer..Hem Şua Hocamla masada iki kişi kalmayalım, katılacak arkadaşlarla masamız zenginleşsin.
GÜZELLİKLER PAYLAŞILIRSA DAHA GÜZEL OLUR...Başarılar...HA GAYRET...
TA2RC:
Arkadaşlar ev ve bahçede yaptığım restorasyon sonrası antenlere henüz sıra gelmemişti ama bunu da kaçırma lüksüm yoktu.En son ben amatör olmadan önce aktif olmuş, bu arayla bir daha 75 yaşında ancak duyabileceğimiz deli nadir DX.Kefkenada IOTA yarışmalarında kullandığım 32 radyalli spiderbeam direğe monte 40 metre tel vertikali rıhtıma çaktım.5-6 radyali suya attım, gerisini bahçeye serdim.Dün bakamadım bu akşam kabloyu kapıdan eve alıp portable şartlarda bir 10 dk dinledikten sonra operatörün CW çalışma şeklini çözdüm.Kendi dinleme frekansında bir değil,2-3 QSO yapıp oradan kayıyordu.Güzeelll:))) Bir 3-5 dk kadar, onunla QSO yapmayı başaran istasyonları takip edip bunu duyduğumda aynı yerde çakınca 100 watt yetti.DX takip eden bütün arkadaşlarıma daha iyileri gelsin...
73, TA2RC
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git