Merhaba,
Ben yaptim oldu kosemizde yaptiklarimiz guzel de neyi yapmamaiz gerektigini de anlatmak lazim biraz
Okuyanlariniz vardir muhtemelen.
Gecen aylarda 28-144 MHz bir transverter kiti aldim.
Bunu topladim kurdum. saglikl calisan bir cihaz oldu. Guzel de kutuladim.
Arkasina da 200W lik bir PA ekledim bir suredir MS calisiyorum
Buraya kadar gayet guzel..
Dun ogle saatlerinde sartlar da hazir fena degilken bir istasyon ile qso yapmaya basladim. Bu arada digital mod calistigimiz icin
cihaz basinda deiglim, evdeki bilgisyara teamviewer ile bagli bir sekilde calisiyorum.
1 saat civari vakit gectikten sonra birden programdaki RX kayboldu.. telsizin kontrolune bakitm hersey yolunda.. ama ses gelmiyor gorunuyor..
Neyse dedim. ses kartinda falan bir sorun cikmistir.
Yaklasik 4-5 saat sonra eve gittigimde guzel bir yanik kokusu karsiladi beni
Hemen cihaz odasina kostum.
HF cihaz normal , ancak transverter PTT de kalmis.. Haliyle arkasindaki PA da..
yaklasik 5 saat..
Hemen fisleri soktum vs.. PA cok isinmamisti. Ustundeki ilave taktigim fanlar sagolsun.
Hasar kontrole basladim derhal
PA normal gorunuyordu..
transvertera gelince.. icini actigimda icindeki guc kabolarindan birinin ustundeki yalitimin tamamen eridigini gordum.
Aslinda kullandigim telefon kablosuydu. Cihazin cekecegi max akim da 1.5A olmasi gerek.
Hata bir.. herhangi bir sigorta kullanmamis olmam.
Hata iki daha yalitimi yuksek daha kalin bir kablo kullanmamis olmam.
Kablo eriyip (sase kablosuydu) hemen yaninda bulunan ptt kablosu ile kisa devre yapinca cihaz PTT de takili kalmis ortaligi mahveden oymus.
Neyse.. Kablolari degistirdim..
Tekrar bagladim sisteme ve gayet guzel bir sekilde tum sistem calismaya devam etti.
Acikcasi hic umidim yoktu 5 saat TX ten sonra boyle birsey olacagina ama sansim varmis.
Herkese 73ler