Değerli Oğuzhan Kayhan Bey
Öncelikle Ankara amatörlerini her zaman takdir ettiğimi söyleyebilirim. Yıllar önceleri gencecik amatörlerin hurdalıktan 7034 lambalarını seçerek aldıklarını, bunlarla birşeyler yaptıklarını gördüm. Ancak bu faaliyetlerin zamanımızda yeterince yansımadığı kanaatindeyim.
1987- 1988 sanırım CB sinyallerinin çok aktif olduğu merkez yıllardı. Kırılmanın zayıf olduğu zamanlarda 4watt çıkış gücüyle Yozgat İspanya görüşmeleri yapılabilirdi. Kırılma şiddeti biraz artınca Almanya görüşmesi gerçekleşir, daha şiddetli kırılmada Yozgat- İzmir görüşebilir ve nihayet kırılmanın doruk noktasında iki defa Yozgat-Eskişehir görüşmesine şahit oldum.
İspanya ile görüşülüyordu ama Amerika ile görüştüm diyeni duymadım. 7 ila 14 mhZ civarında gece gündüz sinyal zayıflamasına hiç raslamadım. Yerde karınca sürüsü ne ise kısa dalgada o kadar istasyon olur ve halk kısa dalgayı müzik dinlemede kullanırdı. Şu anda benim ifademle kısa dalga hayret verici bir şekilde ölmüştür.
Siz Amerika ile görüştüm mü demek istediniz.? Hem de Mesut Öz Beyin ifadesiyle JT65 (sanırım zayıf sinyal modu) Bilmek isterdim.
sağlıcakla
73! Hüsnü Köktürk
http://www.geocities.ws/husnu66tr/tels1.htm