Merhaba,
Henüz 1 senelik bir amatör olarak ben de bu contest'e katıldım ve log gönderdim.
START-OF-LOG: 3.0
CALLSIGN: TA3IWS
CONTEST: CQ-WPX-SSB
CATEGORY-OPERATOR: SINGLE-OP
CATEGORY-ASSISTED: NON-ASSISTED
CATEGORY-BAND: ALL
CATEGORY-POWER: LOW
CATEGORY-MODE: SSB
CATEGORY-TRANSMITTER: ONE
CATEGORY-OVERLAY: ROOKIE
CLAIMED-SCORE: 116745
NAME: SERKAN BULUN
LOCATION: DX
ADDRESS: P.O.BOX 24
ADDRESS: TIRE, IZMIR 35900
ADDRESS: TURKEY
ADDRESS-CITY:
ADDRESS-STATE-PROVINCE:
ADDRESS-POSTALCODE:
ADDRESS-COUNTRY:
OPERATORS: SERKAN BULUN
EMAIL:
ta3iws@hotmail.comCLUB:
CERTIFICATE: NO
CREATED-BY: AATest v.2.0.11
SOAPBOX: my first CQ WW contest. enjoyed.
SOAPBOX: thanks. 73!
Öncelikle bu etkinliğe katılmama vesile olan TA5FA Mehmet Bey'e forum aracılıyla teşekkür etmek istiyorum. Kendisi gerek bu forum olsun gerekse facebook üzerindeki gruplar olsun sürekli hepimizi haklı olarak bu tür organizasyonlara katılmak için motive ediyor. Bütün contest organizasyonlarını elinden geldiğince hepimize duyurmak için ekstra çaba sarfediyor. Ben bu sarfedilen emeğin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar amatör camiası içinde oldukça "çaylak" (bkz:rookie) sayılsam da bazı olumsuzlukları gözlemleme şansım oldu. Amatör telsizciliği beline telsiz takıp kendine gizemli bir hava vermek zanneden bir çok üyeye rağmen gerçek telsiz amatörlüğünün gelişmesi için çaba sarfeden insanları görmek umut verici ve sevindirici.
Ülkemiz bağlamında değerlendirecek olursak bu hoş olmayan durumun hazırlayıcı sebepleri üzerinde bir araya geldiğimizde yüz yüze görüşüp gerek sosyolojik gerekse ülkemiz gerçekleri açısından olsun hep birlikte tartışmayı ve analiz yapmayı çok isterim. Bu elbette başka bir başlık konusu ama yine de değinmek istedim. Çünkü amatör telsizci demek sınır tanımayan insan demektir. Sesimiz ve sinyallerimiz tüm dünyaya ulaşıyor. amatör telsizcilik bence her ırktan, her dinden ve her milletten insan ile iletişim şansı veren; barışa ve insanlığın temel değerlerine hizmet eden bir aktivite. Her amatörün harf ve rakamlardan oluşan bir çağrı işareti var ve bu bence eşitliği sembolize ediyor.
Dediğim gibi bu aktiviteden TA5FA Mehmet bey sayesinde haberdar oldum. Daha önce LZDX Bulgaristan contest'ine katılmıştım ve bu katıldığım 2. aktivite. LZDX yarışması daha kolaydı çünkü orada takas edilen numaralar sadece zone numaralarımızdı ve sabit numaralardı. Bu yarışmada yarışanlar birbirine ardışık sıralı numara veriyorlar ve benim de daha önce böyle bir tecrübem olmadığı için başlarda biraz zorlandım. AATest programını kullandım. Bana daha basit ve kullanışlı geldi. Aktivite sırasında sabit bir frekansta çağrı yapmadım, yapamadım. Sabit mikrofonum olmadığı için, daha önce bu tür bir yarışmaya katılmadığım için hem çağrıları takip etmek, hem mandala basıp konuşmak hem de bilgisayarın klavyesine basmak benim gibi acemi birine oldukça korkunç geldi diyebilirim. Bu nedenle frekans frekans gezerek çağrı yapan istasyonlara cevap vermek bana daha kolay ve eğlenceli geldi. Bu şekilde 2 gün (aslında 1,5 gün) boyunca 205 istasyon ile QSO şansım oldu. Cumartesi sabahı başladığım aktiviteye pazar akşamı güneş battıktan ve 40 metre'nin klasik curcunası başladıktan sonra son verdim.
Skor ve sayı gerçekten önemsediğim şeyler değil. 15 metre ve 10 metrede duyduğum nadir istasyonlar ile konuşmak bence paha biçilemez. Sırf bu tür QSO'lar için bile olsa contest aktivitelerine katılmak gerekir diye düşünüyorum. Haritada yerini bile bilmediğim, bayraklarını tanımadığım küçük adalardan bile haberdar oldum. O insanların seslerini duyurmak için çabalarına şahit oldum. çağrı işaretimi ve numaramı almak için onca pile up arasında beni sabırla 5 kere 10 kere tekrar tekrar çağırmalarını duydum ve bu işe bir kez daha saygı duydum. Dünyada bu işle uğraşan çok güzel insanlar var.
internetin ve neo-kapitalizmin şekillendirdiği bu neo-globalizasyon çağında cızırtılı HF frekanslarında var olabilen ve bunun için çaba sarfeden tüm gerçek amatör dostlara selam ve saygılarımı gönderiyorum.
Görüşmek dileğiyle.
73!