Sayın Mehmet Bey, yaptığınız çalışmayı takdirle karşılıyor ve takip ediyorum. Fakat ; TC ön ekli özel işaret çalışmalarında yazdığınız frekanslarda boşuna emek vermeniz, o frekanslarda geçireceğiniz zamanı farklı frekanslarda yurtdışı değerlendirmeniz daha doğru olmaz mıydı acaba ?
Biz TA amatörleri olarak zaten işaretin anlamını biliyoruz. Maksat özel işaretlerde yabancı istasyonlarla QSO yapmak onların dikkatini çekebilmek olmalıdır diye düşünüyorum. TA istasyonlarına , hele ki yazdığınız frekanslarda seslenmenizin , ülke olarak bize birşey kazandırdığına inanmıyorum.
Zannetmeyin ki, ülkemiz istasyonlarını hakir görüyorum, tabii ki sizin çalışmanız sırasında, sizi oltasına düşüren veya duyup çağrı yapan arkadaşlarımıza cevap vereceksiniz .Siz özel işaretle TA istasyonu avına değil, TA istasyonlarının sizin kullandığınız özel işaret avına çıkmaları gerekiyor esasen..
Adı üstünde özel işaret çalışması.. TA adına destek vermek, özel işarete yurt içinden cevap vermekle olmaz. TA adına destek vermek havada , kontestlerde, farklı özel işaretlerle uluslararası çalışmalarda kendini gösterip , vaadettiklerini yerine getirmek şekliyle yapılır.
Örneklerini son zamanlarda görüyoruz, yarışmalara katılanlar çoğaldı, farklı klüp istasyonları havaya çıkıyor, bizlerde kendi işaretimizle havada olmaya gayret ediyoruz. Abuk subuk sohbetlerle vakit geçirileceğine , Q kodlarıyla 10 yabancı istasyonla konuşsun herkes, bu bile TA tanıtımıdır kanımca..
Siz, TA dan geri dönüşüm beklemeyin , geri dönüşüm DX lerden gelsin bize..Saygılarımla, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.