Ana Sayfa > Ödüller, Diplomalar ***
MIGUEL DE CERVANTES AWARD
TA3MHA:
Sayın TA3AER Abdukadir beyi tebrik ediyorum.
FAKAT
- Dünya sıralamasında ilk 200 içerisinde hiç TA amatörü yok ☹
- Türkiye dünya sıralamasında 48. (Bizden sonra Azores, Balearic islands, Bosna gibi Türkiye'nin bir bölgesinden küçük ülkeler geliyor 😔)
- Asya sıralamasında sadece 18 TA amatörü sayabildim.Evet koskoca Türkiye'den sadece 18 😔
Değerli arkadaşlar, tabii ki herkesin kendine göre işi gücü, sorumlulukları var. Fakat kağıt üzerinde bunca amatörü olan bir ülkenin bu kadar alt sıralarda olmaması gerekmez mi?
Bu forumda bulunan amatörlerin, "ben de radyo amatörüyüm" cümlesini sağda solda kullanabilmek için lisans alanlardan farklı olduklarından eminim.
Hadi bir el atalım. EA şurada burnumuzun dibi. Ben bile (4 aylık ve ssb özürlü bir amatör olarak) çok rahatlıkla ulaşabiliyorum. Adamlar (dün bir ara saydığımda) 50 civarı istasyonla sürekli aktifler. Bu sayı neredeyse hep böyle ve çoğu zaman pile-up altında çalışıyorlar. Biri olmazsa diğerine ulaşmak olası.
Haydi TA'yı coşturalım.
Saygılarımla
TA3MHA Ateş erim
TA3D:
Şuana kadar Toplam QSO: 185.433
Çağrı işareti: 26.502
DXCC: 182
iyi hazırlanıp süper organize olmuşlar.
TA4CS:
Adamlarda Amatör ruh var sen ben yok Armatör olarak düşünmeden çalışıyorlar darısı TA nın başına biraz zor da olsa ümit etmekte güzel
TA3EP:
Çeşitli sebepler yüzünden geri kaldığım ödül programına bugün AN400E ile 14.255 de ilk QSO mu yaparak başladım. HF uzak iletiminin çok düşük olması nedeniyle uyduruk antenim çok etkisiz kalıyor. İş güç nedeni ile mobil çalışma da yapamıyorum. Bu ödül programında hedefim 6 QSO ile gümüş ödül alabilmek. Ödül almak için emek harcayan tüm amatör arkadaşlarıma başarılar diliyor, HF de etkinlik yapan herkesi, özellikle de güzel skorlara imza atan arkadaşlarımı çok çok tebrik ediyorum. 73
TA3EP:
Maalesef propagasyon aşağıda resimde de görüldüğü üzere çok kötü. Güneş lekelerinin çok azaldığı ve bizler için çok olumsuz olan bir zaman dilimine girdik. Benim gibi balkon anteni kullananların işi böyle zamanlarda çok zor. Eskiden az da olsa kendi çapımda tıkırdıyordum, Kanada, Brezilya, Japonya falan gelirdi. Artık oltaya hiç balık vurmaz oldu. HF bantlarda boşluk gürültüsü dinlemekten kulaklarım paslandı. Acayip geriliyorum, bir gün iyi bir anten kurmak için gereken arazi, bina vb. şartlara kavuşabilirsem yasalara uygun olan en yüksek standartlara sahip anten ve lineerleri kullanmak üzere hazırlanıyorum. Ama o günü dünya gözüyle görebilecek miyim bilmem. Hepimizin bahtı açık, şansı iyi olsun inşallah. 73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git