https://www.youtube.com/watch?v=KX3WjysHK_YZaman buldukça hf linear'imi tamamlamaya çalışıyorum.
Şuan için besleme ve ölçüm cihazı olarak ekipman sıkıntım olduğundan dolayı, TA2AD Şua başkanın hediyesi 48 volt besleme kaynağının verebildiği maksimum amper ile kartın birini çalıştırdım. Bias voltajı olarak 2.52 volt uyguladım. 4 adet mosfete 15 watt giriş ile (mosfet başına 3.5watt) çıkışta biassız 400watt, 2,52volt bias ile birlikte 600watt FM modunda güç aldım.
Bias olayında çekincelerimden dolayı voltajda cimrilik yaptım. 50 volt besleme kaynağı sorunumu çözünce iki kartıda aynı anda devreye almayı düşünüyorum.
Testlerde gerek besleme voltajını krokodil kablo ile vermemden dolayı volt-amper gereksinimlerini tam olarak karşılamadığımdan, gerekse kartın izalasyonunun yapılmamasından dolayı rf kaçaklarından dolayı şartları tam olarak yerine getiremediğimden dolayı çıkış gücü 600wattlarda kaldı. Eksikliklerin tamamlanması ile birlikte herbir kartın 700-750watt fm 1kwatt ssb çıkış verebileceğini tahmin ediyorum. Projenin geliştirilmesi bakımından hertürlü görüş ve eleştirilerinizi bekliyorum.
TA2AD Şua başkanımada ekipman desteğinden dolayı tekrardan buradan teşekkürü bir borç bilirim.