Bu sayfada değerlendirme yapan arkadaşlara teşekkür ederim.QRP hepimizde ayrı bir tutku olduğunu düşünüyorum.Birçok arkadaşlarımız birbirinden güzel verimli QRP cihaz yaptı.Ben de bu sefer el tipi yapmayı düşündüm.Cihazı boyut olarak küçük tutmak hedefim oldu ve bu nedenle dar alanda çalışmanın bütün zorluklarını yaşadım.Öncelikle beslem sorunu oldu .Malum el cihazlarına pil vs.dayanmıyor.Yine de bütünlük içinde düşünerek 4 adet 3.7 volt 2200 miliamperlik piller şarj balans devresi kullanarak cihaza yerleştirdim.Kutu içinde biri DDS VFO ,diğeri ana kart ve batarya olan3 katllıbir montaj oldu.Devre şeması Avusturalyalı bir amatöre ait.Bu Arada bazı modifikasyonlar da yaptım.Anten devresine toroid blunan tek transistorlü bir HF amplisi ekledim ,gerçi kazancı çok arttırdı ama istenmeyen parazitlere neden oldu,bunu da anten amplinin cihaza giren 100 nf lik kondansatörü 47 pikrofarada düşürerek aşırı olan kazancı düşürdüm.İyi de oldu.maksimum 7-8 watt RF gücü oldu.Beğenmediğim kısımları ise, audio gücüne göre küçük hoperlör olmayışı ,volüm artışına dayanamaması.Daha düşük güçlü bir ampli katı (100-200 mw) ile devreyi modifiye edebilirdim ama uğraşmadım.Diyotlu mikse katındaki trimpot çok hassas ayar istiyor aksi taktirde BFO sinyali,mik preampli sinyali ve DDS VFO dan gelen frekans sinyalini dengelemek hayli uğraştırdı.Yazılımı ,diğer bantları da otomatik olarak devreye sokacak nitelikte ,ancak yer darlığı nedeniyle diğer bantları ekleyemedim.Temel frekansı 7 MHz olarak belirledim.Ayrca aynı değerde fakat birbirinden farklı olan çin malı komponentler ayrı bir sorunKısacası bundan sonra yapılacak taşınabilir multi bantlı cihaz için bir prototip olabilir düşüncesindeyim.Saygı ve sevgilerimle.TA4EM, E.Çiçek-Isparta